Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Lämmin sää ajaa mäkimiehet harjoittelemaan Puolaan ennen maailmancupin avausta – "Totuus nähdään sitten kun mennään samalle lähtöpuomille"

Rukan mäki on suljettu harjoittelulta poikkeuksellisen lämpimän kelin vuoksi. Suomen A-maajoukkue harjoittelee Puolan Zakopanessa ennen Wislassa tapahtuvaa maailmancupin avausta.

mäkihyppy
Antti Aalto.
Antti Aalto.Tomi Hänninen

Mäkihypyn maailmancup-kausi lähestyy. Kausi alkaa viikon kuluttua 16.-18. marraskuuta Wislassa Puolassa.

Suomen mäkihyppymaajoukkueen piti harjoitella Rukalla ennen maailmancupin avausta. Rukan HS142-mäki on kuitenkin suljettu harjoittelulta poikkeuksellisen lämpimän kelin vuoksi. Mäen sulkemisella pyritään varmistamaan sille paras mahdolline kunto kilpailuihin. Mäki avataan 23.11., jolloin pidetään ensimmäiset viralliset harjoitukset.

Suomen A-maajoukkue joutui siis muuttamaan suunnitelmiaan. Maajoukkue suuntaa ennen Puolassa tapahtuvaa maailmancupin avausta harjoittelemaan toiselle Puolan mäkihyppypaikkakunnalle Zakopaneen.

– Siellä on jäälatu vauhtimäessä, mutta hypätään muovialamäelle. Siellä pystymme harjoittelemaan ja testaamaan talvisuksia, Suomen päävalmentaja Lauri Hakola kertoi Yle Urheilulle.

Lisäkuluja ei Hakolan mukaan käytännössä tule, koska nyt voidaan yhdistää matka harjoittelemaan ja maailmacupin avaukseen.

Hakolan mukaan lähes kaikki maajoukkueet ovat luultavasti samanlaisessa tilanteessa. Lumella ei päästä hyppäämään ennen maailmancupin alkua.

Suomen mäkimenestys on ollut vaatimatonta viime vuosina. Tällä hetkellä A-maajoukkueen muodostavat Antti Aalto, Andreas Alamommo, Jarkko Määttä ja Eetu Nousiainen. Miltä joukkueen tilanne näyttää ennen kauden alkua?

– On tietysti aina vähän vaikea arvioida. Totuus nähdään sitten kun mennään samalle lähtöpuomille. Meidän syksymme on ollut kohtuullisen hyvä fyysisissä testeissä. Lähes kaikki tekivät omat ennätyksensä. Hyppäämisessä on pientä kehitystä näkynyt, toki sitä aina toivoisi vahvempaakin muutosta, Hakola sanoi.

Lue myös:

Kaikkea muuta kuin harmaa marraskuu! Ylen urheilutarjonnassa talvilajien maailman kovimpia urheilijoita, Leijonien ärjyntää, Suomi futiksen MM-kisoissa ja lähetyksensä aloittava Urheilustudio

7 lajia, 400 kisaa, 600 tuntia – talvilajit palaavat Ylelle maailman laajimmalla talviurheilutarjonnalla

Suosittelemme

Tuoreimmat