Suora

 • Anton Lundell: 17-vuotias maailmanmestari ja jääkiekkoammattilainen
 • Jääkiekon U18 MM: Puolivälieräottelu USA - FIN
 • Jääkiekon U18 MM, puolivälieräottelu USA - FIN
 • SM-liigan 3. finaali: Kärpät - HPK
 • Jääkiekon Nordic cup: FIN - SWE
 • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Ruotsi
 • Urheiluruutu
 • Koostejakso - kauden parhaat palat
 • Jalkapallon Italian cupin välierän Atalanta - Fiorentina 2. osaottelu
 • Urheiluruutu
 • Rallin MM, Argentiina, ennakko
 • Suomi vai Venäjä? Sergei Eremenkon vaikea valinta
 • Rallin MM, Argentiina, ek 1 - live

Jauhojärvi hehkutti Hakolaa eikä huolestunut Niskasen selvästä tappiosta: "Parin viikon päästä viivalla nähdään ihan eri mies"

Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi näki, että Krista Pärmäkoski ja Ristomatti Hakola painelivat Rovaniemellä hyvää kansainvälistä vauhtia.

hiihto
Iivo Niskanen on oppinut vuosien aikana kuuntelemaan itseään ja välittämään tuntemuksensa rehellisesti valmentajalleen.
Iivo Niskasen startti kauteen oli tukkoinen.NurPhoto / Getty Images

Hiihdon Suomen cupin kilpailut Rovaniemellä päättyivät Krista Pärmäkosken ja Ristomatti Hakolan voittoihin. Molemmat olivat omilla matkoillaan ylivoimaisia, ja erot kakkosiin Johanna Matintaloon ja Iivo Niskaseen venyivät lähes puolen minuutin mittaisiksi.

Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi näki, että mikään ei ole kesän aikana muuttunut.

– Maajoukkue menee keulassa, ja kansallinen ryhmä tulee jonkin verran takana. Tänään nähtiin kansainvälistä vauhtia. Krista ja Ristomatti olivat tänään ylivoimaisia, ja kun katsoo kansallisen ryhmän eroja kärkeen, niin ovathan ne isoja.

Krista Pärmäkosken herkistelyvaihe Rukan maailmancupin avausta kohti ei ole vielä alkanut, ja Jauhojärven mukaan se näkyi vielä 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan matkalla.

– Ei se meno herkintä Kristaa vielä ollut. Hän teki vielä perjantaina kahta treeniä, ja sen näkee, että ei ole herkistelty eikä löysäilty vielä, vaan on menty perussapluunalla. Tästä alkaa pikkuhiljaa löysäilyvaihe kohti Rukaa.

Hakola kukisti 15 kilometrillä Niskasen selvästi. Se kertoi ennen kaikkea Kankaanpään miehen kovasta kunnosta.

– Iivo pääsi lähtemään "Risen" perään, mutta hieman lopussa näytti, ettei Niskasella ollut paras mahdollinen päivä. Maalissa hän ei ollut edes hengästynyt.

– Tämä kertoi myös siitä, että Hakola on hyvässä kunnossa. Iivo alkaa toipumaan syksyn kovasta treenistä, ja kahden viikon kuluttua viivalla nähdään ihan eri mies, Jauhojärvi uskoi.

Lue myös:

Jättiyllätys Rovaniemellä – Hakola löi Iivo Niskasen selvästi: "Sanoisin, että aika hyvä hiihto meikäläiseltä"

Pärmäkoski omaa luokkaansa Rovaniemellä

Pärmäkoski katseli Vuokatin Suomen cupia jo sillä silmällä, että ladulle pitäisi päästä: ”Rovaniemellä tulee kohtuu kova veto”

Olympiatähdet Niskanen ja Pärmäkoski avaavat kisakautensa Ylen suorissa lähetyksissä, mutta asiantuntijan katse etsii laduilta aivan muita hiihtäjiä – "Pitää ottaa keulasijat kohtuullisen selvästi"

Viime vuosituhannella muiden valokuvat ja nimmarit olivat vielä kisojen kovin juttu – 40-vuotiaana Riitta-Liisa Roponen on tehnyt hienon uran, mutta haluaa yhä haastaa ennakkoluulot ja nuorempansa

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat