Tämä kaveri ei ujostele! Leijonadebytantti Ruotsalainen päästettiin irti ja heti tapahtui – näyttävä maali läpiajosta: "Jalat lämmitettiin ihan hyvin, mutta kädet jäätyivät"

Katso Ruotsalainen maajoukkueuran ensimmäinen maali jutun pääkuvaa klikkaamalla.

Arttu Ruotsalainen vei Leijonat johtoon Tshekkiä vastaan
Arttu Ruotsalainen vei Leijonat johtoon Tshekkiä vastaan

Tampereen Ilveksen hyökkääjä Arttu Ruotsalainen teki maajoukkueuransa ensimmäisen maalin Tshekkiä vastaan lauantaina. Ruotsalaisen maali syntyi käytännössä ensimmäisessä A-maaottelussa, sillä torstain Venäjä-ottelun hän seurasi penkin päästä ylimääräisenä hyökkääjänä.

Kun Ruotsalainen päästettiin irti, hän ei ujostellut. Harri Pesonen antoi hyökkäyssiniselle syötön, joka vapautti Ruotsalaisen läpiajoon. Ruotsalaisen pää pysyi kylmänä ja hänen harhautuksensa purivat Tshekin maalivahtiin Patrik Bartosakiin.

– Ihan hyvä erä. Olisin voinut tehdä kyllä kaksikin maalia. Ekassa vaihdossa oli tuhannen taalan paikka, mutta ei mennyt, Ruotsalainen sanoi erätaukohaastattelussa.

Jos Ruotsalainen olisi onnistunut ensimmäisessä vaihdossa, hän olisi avannut maalitilinsä maajoukkueessa ensimmäisellä kosketuksellaan.

– Jalat lämmitettiin ihan hyvin, mutta kädet jäätyivät.

Ruotsalainen viittasi Kimmo Timosen paitaseremoniaan, joka viivytti ottelun alkua puoli tuntia. Timonen käveli seremonian jälkeen Leijonien vaihtoaition läpi tsempaten pelaajia.

- Oli kyllä hieno hetki. Siinä tuli itsellekin kylmät väreet. Hieno kunnianosoitus hienolle pelaajalle, Ruotsalainen sanoi.

Ruotsalaisen maali oli avauserän ainoa. Toisessa erässä Joonas Nättinen ja Sakari Manninen veivät Suomen karkumatkalle. Leijonat voitti Tshekin 3–0.

– Aika hyvä ottelu oli. Pelasimme aika tasapainoisen pelin, emmekä antaneet Tshekille juuri ollenkaan paikkoja, Ruotsalainen sanoi ottelun jälkeen.

Helsingin EHT-turnaus jatkuu sunnuntaina ottelulla Ruotsia vastaan.

– Jos pitäis jotakin veikata, Ruotsi varmaan pyrkii koko ajan antamaan painetta, He liikkuvat varmasti hyvin ja pitävät kiekkoa. Siihen pitää olla valmis.

Lue myös: