Suora

  • Kultaleijonat palaavat Suomeen
  • Tenniksen Ranskan avoin turnaus: päivän ottelu
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Cocks himoitsee avausvoittoa Wacker Thunin kustannuksella - "Vain voitoilla on merkitystä, kun puhutaan uskottavuudesta"

Riihimäen Cocksilla on mahdollisuus ainutlaatuiseen isänpäivälahjaan Mestarien liigan kotipelissä Sveitsin mestaria Wacker Thunia vastaan.

käsipallo
Nico Rönnberg teki seitsemän maalia Cocksin Mestarien liigan ottelussa Elverumia vastaan.
EPA

Riihimäen Cocks on ottanut oman paikkansa käsipallon Mestarien liigassa, mutta joukkueen tavoitelistasta puuttuu vielä se merkittävin ruksi.

Avausvoitto Euroopan ykkössarjassa on kummitellut Cocks-pelaajien ajatuksissa syyskuusta lähtien, mutta isänpäiväpeli tarjoaa loistopaikan painajaisen päättämiseen.

Cocks kohtaa Vantaalla sveitsiläisen Wacker Thunin, joka on jäänyt D-lohkon hännille kuudenneksi.

Wacker Thunissa on viisi Sveitsin maajoukkuepelaajaa, mutta valtaosa heistä on sairauslomalla. Vierasjoukkueen pahin menetys oli oikean pakin Ron Delheesin polvivamma. Delhees oli ehtinyt paukuttaa viidessä ottelussa 33 maalia.

– Delhees kuuluu Sveitsin tulevaisuuden tähtipelaajiin oikean pakin tontilla. Hän on pirunmoinen menetys joukkueelle, Yle Urheilun asiantuntija Tomi Salminen kertoi.

Rönnbergin heittokäsi kunnossa

Cocksin ykköspyssy Nico Rönnberg on heittänyt kuudessa pelissä 38 maalia. Rönnberg on Mestarien liigan maalipörssissä jaetulla kolmannella sijalla kuuden kierroksen jälkeen.

Rönnberg tuskaili Elverum-pelin lopussa oikeaa olkapäätään, mutta näytti keskiviikkona Suomen cupin ottelussa Dickeniä vastaan, että peli kulkee. Rönnberg heitti Dicken-pelissä kuusi maalia, ja Cocks voitti välieräottelun 30-23.

Rönnbergin lisäksi Cocks tarvitsee laitapelaaja Teemu Tammisen nopeita vastaiskuja, oikean pakin Vitalie Nenitan röyhkeitä läpiajoja ja erityisesti maalivahtien loistopelastuksia.

– Ensimmäisen voiton merkitys on todella suuri. Kauden jälkeen kukaan ei muista, mikä oli loppusijoitus lohkossa. Vain voitoilla ja pisteillä on merkitystä, kun puhutaan Cocksin ja suomalaisen handiksen uskottavuudesta, Salminen painotti.

Wacker Thun on kuitenkin vaarallinen vastustaja, sillä joukkue hävisi edellisen ottelunsa Espanjassa Ademar Leonille niukasti maalein 21-24.

– Molemmilla joukkueilla on kaikki pelissä, kun hakevat avausvoittoaan liigassa. Nicolas Suter on ykköspelinrakentaja ja hyvä viimeistelijä. Tanskalainen Philip Holm on kova vahvistus joukkueelle, Salminen jatkoi.

Pelissä D-lohkon jumbopaikka

Voitolla Cocks pitäisi todennäköisesti Wacker Thunin loppuun asti takanaan D-lohkossa, mikä olisi hieno lisänäyttö ensi kauden liigapelejä ajatellen.

Cocks on kuuden kierroksen jälkeen D-lohkossa viidentenä.

– Joukkueiden pelitavat ja tyylit eivät hirveästi eroa toisistaan lohkossa. Wacker Thun joutuu tosin muuttamaan pelityyliään, koska ykkösheittäjä on poissa. He yrittävät varmasti tehdä nopeita vastaiskuja, kuten myös Cocksin porukka, Salminen ennakoi.

Wacker Thun -kotipelin jälkeen Cocksin ohjelmassa on kaksi vierasottelua (Espanjassa Ademar Leon ja Romaniassa Dinamo Bucuresti) ja päätöskierroksella Vantaalle saapuu Puolan eliittijoukkue Wisla Plock.

Cocks ja Wacker Thun kohtasivat syyskuussa Sveitsissä, silloin peli päättyi tasan 26-26.

Cocks-Wacker Thun TV2 kello 15.45 alkaen, suora lähetys käynnistyy Areenassa kello 15.10.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat