KHL:ssä loistanutta supervitjaa ei vieläkään nähdä yhdessä Leijonissa – Suomi lähtee tällä kokoonpanolla isänpäivän kamppailuun Ruotsia vastaan

Suora lähetys Suomen ja Ruotsin välisestä Helsingin EHT-turnauksen ottelusta alkaa TV2:ssa ja Areenassa klo 17. Ottelua seurataan myös Yle Puheella.

Juuso Puustinen palaa Leijonien kokoonpanoon. Kuva: Tomi Hänninen

Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen teki viisi pelaajamuutosta Leijonien kokoonpanoon isänpäivän otteluun Ruotsia vastaan.

Lauantain Tshekki-voitossa lepovuorossa olleista pelaajista kokoonpanoon palaavat puolustaja Miika Koivisto sekä hyökkääjät Mikael Ruohomaa, Marko Anttila, Mika Niemi ja Juuso Puustinen.

Ruotsia vastaan lepovuorossa ovat hyökkääjät Miro Aaltonen, Toni Rajala, Oula Palve, Iiro Pakarinen ja puolustaja Ville Pokka.

Tshekkiä vastaan nollapelin pelannut Veini Vehviläinen jatkaa Leijonien maalilla.

Suomi voitti Tshekin lauantaina maalein 3–0. Tuossa ottelussa etenkin Arttu Ruotsalaisen johtama kakkosvitja esiintyi edukseen. Tuo ketju jatkaa myös Ruotsia vastaan, mutta muut hyökkäyskoostumukset menivät vaihtoon.

Ruohomaa ottaa Aaltosen paikan ykkösketjun keskellä, mikä tarkoittaa sitä, että KHL-joukkue Neftehimikissä loistanutta suomalaisvitjaa ei vieläkään nähdä yhdessä Leijonissa. Ruohomaa, Puustinen ja Joonas Nättinen ovat Neftehimikin kolme parasta pistemiestä.

Suomen ja Ruotsin välisessä ottelussa on panoksena Helsingin EHT-turnauksen toinen sija. Venäjä on jo varmistanut turnausvoittonsa.

Suomen kokoonpano sunnuntain Ruotsi-otteluun

65 Sakari Manninen - 13 Mikael Ruohomaa - 70 Teemu Hartikainen
55 Atte Ohtamaa - 50 Miika Koivisto

28 Harri Pesonen - 20 Arttu Ruotsalainen - 24 Ville Leskinen
61 Teemu Kivihalme - 6 Jani Hakanpää

38 Teemu Turunen - 22 Mika Niemi - 12 Marko Anttila
7 Veli-Matti Vittasmäki - 42 Teemu Eronen

71 Juuso Puustinen - 21 Juhani Tyrväinen - 19 Joonas Nättinen
4 Mikko Lehtonen - 40 Petteri Lindbohm

Maalilla:
35 Veini Vehviläinen

Varalla:
77 Juha Metsola

Lue myös:

Juttua muokattu 11.11.2018 klo 14.53: Korjaus Suomen pelaavaan maalivahtiin. Veini Vehviläinen jatkaa sittenkin Leijonien maalilla.