Suora

  • Anton Lundell: 17-vuotias maailmanmestari ja jääkiekkoammattilainen
  • Jääkiekon U18 MM: Puolivälieräottelu USA - FIN
  • Jääkiekon U18 MM, puolivälieräottelu USA - FIN

Päävalmentajan mukaan Rovaniemellä maajoukkuehiihtäjien otteissa näkyivät vielä kovat harjoitusmäärät – "Terävyys löytyy, kun aletaan keventää"

Rovaniemen Suomen cupista maajoukkuehiihtäjät suuntaavat valmistavalle leirille Olokselle.

hiihto
Ristomatti Hakola
Jarno Kuusinen / AOP

Suomen maastohiihtomaajoukkueen päävalmentaja Matti Haaviston mukaan Rovaniemen Suomen cup sujui A-maajoukkueen hiihtäjien osalta odotusten mukaisesti.

– Ihan hyviä tuntemuksia on. Ristomatti Hakolan lauantain hiihto oli loistava ja samaten tänään hän näytti, että on vahvassa kunnossa. Ja varmasti Iivo Niskanen nousee sieltä vielä myös. Aika luottavaisin mielin, Haavisto toteaa.

Rovaniemen kilpailu toimi kenraaliharjoituksena Rukan maailmancupin kilpailulle. Haaviston mukaan harjoituskausi on vielä suurella osalla hiihtäjistä käynnissä. Rovaniemeltä maajoukkue suuntaakin leireilemään Olokselle ja valmistautumaan maailmancup-avaukseen.

– Ens viikko vielä harjoitellaan Oloksella aika reilusti ja moni jatkaa vielä Rukaan, Lillehammeriin ja Beitostöleniin asti aika isoa määrällistä harjoittelua, Haavisto kertoo.

Kokonaisuudessaan Haavisto on tyytyväinen maajoukkueen tämänhetkiseen tilanteeseen. Hänen mielestään joukkueella ei ole yksittäistä parannuskohtaa. Oloksen leirillä joukkue laskee hieman vauhteja kisaviikonlopun jälkeen.

– Osa tarvitsee kilpailutuntuman ja vauhti ei ole vielä sitä mitä se tulee talvella olemaan. Se harjoituskuorma vielä siellä näkyy. Hirveästi ei vielä aleta keventelemään. Terävyys löytyy sitten, kun aikanaan aletaan keventää harjoitusta, Haavisto pohtii.

– Yleisesti ottaen uskon, että olemme Rukalla joukkueena askeleen ylempänä.

Lue myös:

Heikkinen kolmas, Mäkäräinen neljäs Oloksella

Hakola tuplavoittajaksi Rovaniemellä – Matintalo ylivoimainen sprintissä

Jauhojärvi hehkutti Hakolaa eikä huolestunut Niskasen selvästä tappiosta: "Parin viikon päästä viivalla nähdään ihan eri mies"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat