Suora

  • Urheiluruutu

"Tallimääräys" formulatyyliin – Krista Pärmäkoski päästi joukkuetoverinsa ohi loppusuoralla: "Kroppa oli väsynyt, oli reilua etten ota jatkopaikkaa"

Rovaniemen Suomen cupin sprintin pudotushiihtojen ensimmäisessä erässä nähtiin erikoinen tapaus, kun kilpailua ylivoimaisesti johtanut Krista Pärmäkoski jättäytyi maalisuoralla tahallaan kilpailun kolmanneksi.

hiihto

Suomen cupin sprintin pudotushiihtojen alkuerässä loppusuoralle lasketteli ylivoimaisessa johdossa Krista Pärmäkoski. Erän voitto näytti ilmeiseltä.

Sitten sattui kuitenkin erikoinen tilanne. Pärmäkoski hölläsi vauhtia reilusti loppusuoralla. Hän siirtyi viereiselle ladulle ja päästi ensin ohitseen Siilinjärven hiihtoseuran Johanna Ukkolan. Lopulta Pärmäkoski päästi ohitseen kuitenkin vielä seuratoverinsa Maaret Pajunojan, ja menetti finaalipaikkansa tälle.

Mitä siinä oikein tapahtui? Oliko tämä sovittu juttu?

– Mulla kunto loppui tuohon ja ei jaksanut enää työntää, että Maaret tuli tosi vahvasti, Pärmäkoski kommentoi tapausta heti kilpailun jälkeen naureskellen.

Mutta sitten tosissaan:

– Olisin mä voinut lopussa vähän puristaa, mutta nyt tilanne on se, että kroppa on sen verran väsynyt, että oli mun mielestä reilua, etten ota tästä sitä jatkopaikkaa. Antaa muiden kilpailla, kun olisin jokatapauksessa päätänyt tähän hiihtoni.

– Nyt on sen verran harjoiteltu, että kyllä odotan huomista lepoa. Varmistelin samalla, että ensi viikon Oloksen leiri menee hyvin, ettei tule liian väsyneeksi kroppa.

Lue myös:

Päävalmentajan mukaan Rovaniemellä maajoukkuehiihtäjien otteissa näkyivät vielä kovat harjoitusmäärät – "Terävyys löytyy, kun aletaan keventää"

Hakola tuplavoittajaksi Rovaniemellä – Matintalo ylivoimainen sprintissä

Jauhojärvi hehkutti Hakolaa eikä huolestunut Niskasen selvästä tappiosta: "Parin viikon päästä viivalla nähdään ihan eri mies"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat