Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheiluruutu

Bottaksen korvaajaehdokkaalle tuli kolhu kilpeen – asiantuntija ymmärtää Verstappenin raivopurkausta: ”Mestarikuljettajatkin ovat käyneet näpäyttämässä fyysisesti”

Yle Urheilun F1-asiantuntija Jukka Mildh piti Max Verstappenin toimintaa Esteban Oconia kohtaan kypsymättömänä, mutta toisaalta myös hyväksyttävänä.

urheilu
Max Verstappen
Lars Baron/Getty Images

F1-sarjan Brasilian GP:n puhuttavin hetki nähtiin hieman yli puolivälin jälkeen 43. kierroksella, kun vahvasti voittoon matkalla ollut Red Bullin Max Verstappen kolaroi Force Indian Esteban Oconin kanssa.

Kierroksella ohitettava Ocon lähti yrittämään ohitusta Verstappenista, koska hänellä oli omien sanojensa mukaan enemmän vauhtia. Ocon halusi päästä samalle kierrokselle kuin kisaa johtanut Verstappen.

Ocon sai tilanteesta kymmenen sekunnin stop and go –rangaistuksen. Verstappenin auto koki isoja vaurioita, mutta nuori hollantilainen tuli toisena maaliin Lewis Hamiltonin takana.

Yle Urheilun F1-asiantuntija Jukka Mildh ei arvostanut Oconin tekoa.

– Oconin olisi pitänyt ehdottomasti olla varovaisempi. Ainakaan tuolla tavalla itsestä ei saa sankaria tehtyä. Se oli aika mitätön tavoite, että pääsisi samalle kierrokselle johtavan auton kanssa, Mildh painotti.

Esteban Ocon, Max Verstappen
Lars Baron/Getty Images

Ranskalaiskuljettaja Ocon kuuluu F1-maailmassa Mercedeksen sateenvarjon alle. Hän on esittänyt ennen Brasilian episodia hyviäkin otteita, mutta Lance Strollin isän tultua Force Indian omistajaksi Ocon on jäämässä ilman tallipaikkaa tulevalle kaudelle.

Häntä on kuitenkin pidetty tällä kaudella vaisuhkosti ajaneen Valtteri Bottaksen mahdollisena korvaajaehdokkaana Mercedekselle kaudelle 2020.

– Hän sai nyt kolhua kilpeensä. Kuitenkin Ocon on erittäin lahjakkaana pidetty kuljettaja. F1:sissä on ollut yleinen tapa, että johtavia autoja pitää kunnioittaa kaikilla keinoilla. Siinä ei voiteta mitään. Kuuluu tapoihin antaa tilaa. Se oli alokasmainen teko Oconilta., Mildh sanoi.

Verstappen kävi todella kuumana Oconin tempusta. Hän kutsui kollegaansa esimerkiksi idiootiksi heti kisan jälkeen. Lisäksi Verstappen kävi käsiksi Oconiin punnituksessa. 21-vuotias hollantilainen töni ja tuuppi Oconia raivokohtauksessaan. Kisan tuomaristo langetti tilanteesta kaksi päivää yhdyskuntapalvelua kansainvälisessä autourheiluliitto FIA:ssa.

Mildh piti käsiin käymistä ylilyöntinä, mutta ymmärsi myös Verstappenin aggressiivsen reaktion.

– Toisaalta on oikeus osoittaa tunteita, mutta kyllä se oli Verstappenilta kypsymätöntä, Mildh sanoo.

– Jos yrittää näyttää tuolla tavalla kaapin paikkaa toiselle, niin se on ihan ok. Käsiksi käyminen on silti aina huono asia. Mutta historiaa katsoessa huippukuljettajat ovat mestaruusvuosinaankin käyneet näpäyttämässä fyysisesti jotain kanssakilpailijaa.

Lue lisää:

Verstappenille rajusta raivonnasta kaksi päivää yhdyskuntapalvelusta: ”Pitäisi toimia roolimallina”

Voiton menettäneeltä Verstappenilta paloi täysin hermot – kävi käsiksi kilpakumppaniin: ”Hän on idiootti”

Bottaksen vaisuus auttoi Mercedestä mestaruusjuhliin – Ferrarin pitää parantaa kahdessa asiassa, jotta hurja dominointi päättyy

Räikkösen ennätyksellinen palkintosarja sai hehkutuspuheen asiantuntijalta – tallitoveri Vettel on jäänyt jalkoihin

Kolmossijalle ajanut Räikkönen nautti vilkkaasta Brasilian kisasta: “Kamppailu oli hauskaa”

Kimi Räikkönen sivusi F1-palkintoennätystään! Hamilton otti ennenkuulumattoman voiton, kun ilmiömäinen Verstappen joutui uhriksi hölmössä kolarissa

Räikkönen palkintokorokkeelle Brasiliassa – Hamiltonille uudenlainen voitto, näin kisa eteni

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat