Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Verstappenille rajusta raivonnasta kaksi päivää yhdyskuntapalvelusta: ”Pitäisi toimia roolimallina”

Brasilian GP:n tuomaristo päätyi mielenkiintoiseen rangaistukseen Max Verstappenin aggressiivisesta käytöksestä kisan jälkeen.

Formula 1
Max Verstappen
Getty Images

Brasilian GP:n tuomaristo on lätkäissyt kisan jälkipelistä rangaistuksen Red Bullin Max Verstappenille. Red Bullin hollantilaiskuljettaja oli matkalla voittoon, mutta Force Indian Esteban Ocon kolaroi Verstappenin kanssa.

Ocon oli kierroksella ohitettava, mutta hän oli halunnut päästä takaisin Verstappenin kanssa samalle kierrokselle. Oconin kova ohitusyritys päättyi siihen, että Verstappen ajautui ulos radalta. Häneltä hajosi autosta osia, mutta pystyi tulemaan maaliin toisena Lewis Hamiltonin perässä.

Verstappen kävi punnituksessa käsiksi Oconiin. Kisan tuomaristo antoikin mielenkiintoisen rangaistuksen fyysisestä raivokohtauksesta.

– Kuljettajan pitää olla kahtena päivänä yhdyskuntapalveluksessa FIA:lle (kansainvälinen autourheiluliitto seuraavan kuuden kuukauden aikana tapahtuneesta, päätöksessä sanotaan.

Tuomaristo oli kuulustellut tönimistilanteesta sekä Verstappenia että Oconia. Siinä vaiheessa tunteet olivat jo laimenneet. Kumpikin toimi yhteistyössä tuomariston kanssa. Tuomaristo ymmärsi, että Verstappen oli hyvin pettynyt ratatapahtumiin. He hyväksyivät Verstappenin selityksen siitä, että hänellä ei ollut tarkoitus töniä Oconia.

– Vaikka koemme myötätuntoa Verstappenin intohimoa kohtaan, niin urheilijoiden on pakko käyttäytyä tällä tasolla asiallisesti ja toimia roolimallein muille kuljettajille kaikilla tasoilla. Tässä kohtaa Verstapen epäonnistui, päätöksessä todettiin.

Lue myös:

Bottaksen korvaajaehdokkaalle tuli kolhu kilpeen – asiantuntija ymmärtää Verstappenin raivopurkausta: ”Mestarikuljettajatkin ovat käyneet näpäyttämässä fyysisesti”

Kimi Räikkönen sivusi F1-palkintoennätystään! Hamilton otti ennenkuulumattoman voiton, kun ilmiömäinen Verstappen joutui uhriksi hölmössä kolarissa

Voiton menettäneeltä Verstappenilta paloi täysin hermot – kävi käsiksi kilpakumppaniin: ”Hän on idiootti”

Räikkönen palkintokorokkeelle Brasiliassa – Hamiltonille uudenlainen voitto, näin kisa eteni

Kolmossijalle ajanut Räikkönen nautti vilkkaasta Brasilian kisasta: “Kamppailu oli hauskaa”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat