Suora

  • Elävä arkisto esittää

Golfissa koettiin tilastokummajainen: neljän ja puolen vuoden pituiset kuivat kaudet poikki samana päivänä

Olympiamitalisti Kuchar ja maailmanlistan entinen ykkönen Westwood palasivat voittajiksi.

golf
lee westwood
Getty Images

Huippugolfissa koettiin sunnuntaina todellinen tilastokummajainen. Kaksi huippupelaajaa, Matt Kuchar ja Lee Westwood katkaisivat päivälleen samanpituiset voitottomat putkensa.

Yhdysvaltalainen Kuchar voitti PGA-kiertueen kilpailun Meksikon Playa del Carmenissa ja englantilainen Westwood Euroopan-kiertueen kilpailun Etelä-Afrikan Sun Cityssä. Molempien pelaajien edellinen turnausvoitto oli huhtikuun 20. päivältä 2014.

Kuchar, 40, on Rion olympialaisten pronssimitalisti, joka on parhaimmillaan ollut maailmanlistalla viidentenä. PGA-turnausvoitto oli hänelle uran kahdeksas. Tänä vuonna hän ei ollut yhdessäkään kisassa kolmen parhaan joukossa ennen tätä.

Kuchar lähti Meksikossa päätöskierrokselle neljän lyönnin johdossa, mutta voitto meni silti tiukille. Hän kukisti lopulta Uuden-Seelannin Danny Leen yhdellä lyönnillä.

– Minun vuoteni 2018 ei ollut sitä mitä halusin. Tämä on huippukohta. On uskomatonta voittaa, Kuchar sanoi.

Westwood, 45, voitti Etelä-Afrikassa upean 64 lyönnin päätöskierroksensa ansiosta. Hän jätti Espanjan Sergio Garcian kolmen lyönnin päähän. Entiselle maailmanlistan ykköselle voitto oli uran 24:s Euroopan-kiertueella.

– Tämä on suoraan sanottuna aika tunteikasta. Sitä ei koskaan tiedä, pystyykö vielä voittamaan, Westwood sanoi.

Lue lisää:

Korhonen suli päätöspäivänä Etelä-Afrikassa ja miljoonapotti karkasi käsistä: "Yksi kamalimmista päivistä golfkentällä ikinä"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat