Hyppää sisältöön

Niemi-Nikkola aloittaa tehtävässä, jossa joutuu suurennuslasin alle: "Jännittää, mutta ei pelota"

Kari Niemi-Nikkola uskoo, että hänen entiset työnsä antavat hyvän pohjan uuteen tehtävään SUL:n valmennusjohtajana.

Kuva: Lehtikuva / Mikko Stig.

Kari Niemi-Nikkolaa ei pelota, vaikka hänen edeltäjänsä Jorma Kemppainen sai kovaa kritiikkiä osakseen Suomen Urheiluliiton valmennusjohtajana.

– Jännittää kun uuden edessä ollaan, mutta ei pelota. Olen kokenut valmennusasioissa ja ihmisten kanssahan tässä ollaan tekemisissä, Niemi-Nikkola sanoi.

Niemi-Nikkola onkin monissa liemissä keitetty. Hän toimi kymmenen vuotta Suomen Olympiakomitean valmennuksen johtajana. Vuodesta 2014 asti Niemi-Nikkola on ollut Opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntayksikön Nuoriso- ja liikuntapolitiikan ylitarkastajana. Hän uskoo, että entiset työt antavat hyvän pohjan uuteen tehtävään.

– Valtion virkamiehenä toimiminen antaa hyvän kuvan siitä miten avustusjärjestelmät toimivat. Minulle oli hyvin selkeää myös Olympiakomitean aikana, että vain johdonmukaisella, läpinäkyvällä ja oikeudenmukaiella järjestelmällä voidaan saavuttaa mitään. Valtionhallinto on selkeä ja Olympiakomitean kokemus oli monipuolinen. Näiden yhdistelmänä Urheiluliittokin saadaan menemään eteenpäin.

Niemi-Nikkola korostaa yleisurheilun sisällä ketjua, jonka sisällä ovat urheilija-valmentajaparit, seurat, urheiluakatemiat ja liitto.

– On selvitettävä mikä on liiton rooli tässä ketjussa. Kaikkea ei voi liiton resursseilla tehdä. Liitolla on kuitenkin tärkeä rooli, joka tehdään niin hyvin, että se edistää urheilijan uraa eikä jarruta sitä.

Lue myös: