Hyppää sisältöön

Kokemus ratkaisi uuden valmennusjohtajan, vaikka uudistumista tarvitaan – puheenjohtaja: "Uusista kasvoista ei löytynyt niin vakavaa haastajaa"

Suomen Urheiluliiton väistyvä puheenjohtaja Vesa Harmaakorpi luottaa liiton uudeksi valmennusjohtajaksi valitun Kari Niemi-Nikkolan uudistumiskykyyn.

Kari Niemi-Nikkola (vas.) ja Vesa Harmaakorpi. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Valtava kokemus ratkaisi Suomen urheiluliiton puheenjohtaja Vesa Harmaakorven mukaan liiton uuden valmennusjohtajan paikan.

– Olemme iloisia, että kovia hakijoita ilmaantui, mutta lopulta Kari Niemi-Nikkolan pitkä kokemus ratkaisi valinnan tiukan harkinnan jälkeen, Harmaakorpi kommentoi valintaa.

Niemi-Nikkola on entinen seiväshyppääjä ja hänellä on useiden vuosien kokemus yleisurheiluvalmentamisesta. Hän ollut muun muassa neljä vuotta SUL:n hallituksen jäsen sekä kymmenen vuotta Suomen olympiakomitean valmennuksen johtajana.

Vaikka kokemus ratkaisi valinnan, Harmaakorven mukaan erityisesti uudistusta kaivataan liittoon.

– Emme kaipaa pelkkää kokemusta, vaan myös uudistumista. Luotamme Karin uudistumiskykyyn, ja kokemus antaa siihenkin hyvät mahdollisuudet. Hänellä on ollut selkeitä mielipiteitä ja uusia avauksia.

Harmaakorven mukaan uuden valmennusjohtajan tärkeimpiä tehtäviä on johtaa ja kehittää nykyistä valmennusjärjestelmää, ja luoda sitä kautta edellytykset menestykselle.

Avoimen haun jälkeen valmennusjohtajan tehtävään haastateltiin viittä henkilöä, joista yksi oli nainen. Haastateltujen joukossa oli sekä kokeneita että uusia kasvoja.

– Uusista kasvoista ei löytynyt niin vakavaa haastajaa, joka olisi omalla profiilillaan pystynyt haastamaan valintaamme, Harmaakorpi toteaa.

Valmennusjohtajan tehtävästä sivuun siirretyn Jorma Kemppaisen uusista tehtävistä ei ole vielä tarkempaa tietoa.

– Minun puheenjohtajakauteni loppuu vuoden vaihteessa, mutta sille ajalle Kemppaisella on lähinnä valmennusjohtajan tehtäviä. Uusi valmennusjohtaja, puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Harri Aalto päättävät Kemppaisen uusista tehtävistä varmasti myöhemmin yhdessä hänen kanssaan, Harmaakorpi toteaa.

Suomen Urheiluliiton uusi puheenjohtaja valitaan lauantaina.

Lue myös: