Räikkönen tyytyi ihmettelemään, mutta mestari-Hamilton opetti ensiksi kuumakalle-Verstappenia ja piti sitten enemmän syyllisenä kohukolariin

Lewis Hamilton antoi eriävän mielipiteen Brasilian GP:n kohutilanteesta.

Formula 1
Max Verstappen, Lewis Hamilton
Max Verstappenin ja Lewis Hamiltonin tunnelmat Brasilian GP:n palkintokorokkeella olivat hyvin erilaiset.Charles Coates/Getty Images

Brasilian GP:n jälkeen Interlagosin radalla lämpiössä kävivät tunteet kuumina, kun kisan kolme parasta odottivat pääsyään palkintokorokeelle. Erityisesti Red Bullin Max Verstappen ei nauttinut olostaan kakkosena.

Kolmanneksi ajanut Ferrarin Kimi Räikkönen kysyi Verstappenilta, mitä tapahtui. Verstappen selitti, kuinka oli kolaroinut Force Indian Esteban Oconin kanssa. Kierroksella jäänyt Ocon oli yrittänyt päästä samalle kierrokselle kuin kisaa johtanut Verstappen. Kunnianhimoinen ohitusyritys päättyi kuitenkin köpelösti, kun Verstappen ajautui ulos radalta. Häneltä hajosi autosta osia.

Mercedeksen Lewis Hamilton nousikin voittoon ohi Verstappenin. Kun Räikkönen tyytyi lämpiössä vain ihmettelemään tilannetta, niin Hamilton otti puolestaan enemmän kantaa. Viisinkertainen F1-mestari koulutti Verstappenia säännöistä ja Oconin mahdollisuuksista.

– Hänellä on oikeus päästä samalle kierrokselle, Hamilton tokaisi.

Verstappen vastasi, että johtajan kanssa ei voi kuitenkaan kolaroida. Sen jälkeen britti mutisi, että Oconilla oli tilanteessa enemmän hävittävää.

F1-maailmassa moni kritisoi Oconia alokasmaisesta tempusta. Hamilton oli silti kisan jälkeenkin median edessä vielä samoilla linjoilla kuin lämpiössä. Hänen mielestä Verstappen oli 60-prosenttisesti syyllinen kolariin.

– Kun on Oconin tilanteessa, niin hänellä ei ollut mitään hävittävää. Siinä haluaa päästä eteenpäin ja mennä paljon lujempaa nopeammilla renkailla, Hamilton sanoi MotorsportWeekin mukaan. (siirryt toiseen palveluun)

Hamiltonin mukaan ohitustilanne olikin reilu peli.

– Silloin on jumissa, jos on paljon nopeammat renkaat ja edessä oleva tyyppi ei aja täysiä. Max ei ajanut täysillä, sillä hän säästeli renkaitaan.

Hamilton vihjasikin, että Verstappenin olisi pitänyt antaa tilaa Oconille. Hän korosti, että Ocon ja Verstappen ajoivat eri kisaa.

– Totta kai ei halua aiheuttaa kolaria, mutta tuollaisissa tilanteissa annetaan tilaa kummallekin, Hamilton sanoi.

– On niin yksinkertaista antaa tilaa, koska ei voi olettaa, että kierroksella ohitettava perääntyisi.

– Tämä on mielipiteeni. Mielestäni tämä ei ollut 100-prosenttisesti selvä tilanne. Ehkä enemmän 60–40. Kuka tietää. En ole nähnyt kuin uusinnat tilanteesta.

Lue lisää:

Verstappenille rajusta raivonnasta kaksi päivää yhdyskuntapalvelusta: ”Pitäisi toimia roolimallina”

Bottaksen korvaajaehdokkaalle tuli kolhu kilpeen – asiantuntija ymmärtää Verstappenin raivopurkausta: ”Mestarikuljettajatkin ovat käyneet näpäyttämässä fyysisesti”

Räikkösen ennätyksellinen palkintosarja sai hehkutuspuheen asiantuntijalta – tallitoveri Vettel on jäänyt jalkoihin

Voiton menettäneeltä Verstappenilta paloi täysin hermot – kävi käsiksi kilpakumppaniin: ”Hän on idiootti”

Kimi Räikkönen sivusi F1-palkintoennätystään! Hamilton otti ennenkuulumattoman voiton, kun ilmiömäinen Verstappen joutui uhriksi hölmössä kolarissa

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat