Suora

  • Elävä arkisto esittää

Harvinainen mestaruusvyö tarjolla Venäjältä – Mikael Silander pääsee uransa suurimpaan otteluun ensimmäistä kertaa täysammattilaisena

Espoolaisottelija tienaa venäläisen M-1:n riveissä riittävästi keskittyäkseen vain urheiluun.

vapaaottelu
Mikael Silander
Mikael Silander vuonna 2017.Lehtikuva

Vapaaottelija Mikael Silander, 33, ottelee lauantaina uransa suurimmassa ottelussa, kun hän haastaa ukrainalaisen Aleksander Doskaltshukin M-1-organisaation kärpässarjan mestaruustaistossa. Silanderin ja Doskaltshukin titteliottelu on M-1 Challenge 99:n pääottelu Venäjän Ingušiassa.

Silander esiintyi ensimmäisen kerran ammattilaisvapaaotteluhäkissä jo kahdeksan vuotta sitten, mutta vasta viimeisen vuoden ajan hän on oikeasti ollut ammattilainen. Valmennustyöt ovat jääneet, kun venäläisorganisaation ruplat ovat taanneet toimeentulon ja täysipainoisen vapaaottelu-uran.

– Unelmaani minä tässä elän. Voin keskittyä ensimmäistä kertaa täysin vapaaotteluun. M1:ssä ottelun saa käytännössä silloin, kun itse haluaa. Ei tarvitse vain jäädä kotiin harjoittelemaan ja elämään siinä toivossa, että joku tarjoaisi jostakin ottelun, Silander sanoo Yle Urheilulle.

M1 Challenge
M-1 Challenge

Sports Academy No. 1 -seuraa nykyisin edustava Silander otteli jo alkuvuodesta väliaikaisesta mestaruudesta, mutta hävisi tuolloin Arman Ashimoville tyrmäyksellä. Doskaltshuk on tuon jälkeen kaapannut mestaruusvyön itselleen ja puolustaa sitä ensimmäistä kertaa.

– Doskaltshukilla ei ole mitään supervahvuuksia vaan hän on tosi monipuolinen ottelija. Hän on hyvä lyömään, painimaan ja kaatamaan, mutta löydän kyllä kokemuksellani ja taitotasollani avaimet hänen katkaisuunsa.

Silanderilla on takanaan 24 ammattilaisottelua, joista 18 on päättynyt voittoon. Viimeksi hän voitti Nureles Aidarovin kesäkuun alussa. Uraa on enemmän takana kuin edessä, mutta tavoitteita yhä riittää, kun sopimusta M1:n kanssa on jäljellä kolmen ottelun verran.

– Tämä mestaruusottelu oli yksi osatavoite sopimusta tehdessäni ja tätä olisi sitten tarkoitus puolustaa. Jonain päivänä olisi vielä kiva käydä Yhdysvalloissa tai Aasiassa ottelemassa, etenkin jos M1 järjestäisi iltoja siellä.

– Toivottavasti pysyn terveenä ja motivaatio säilyy, niin muutamia vuosia tässä voi vielä helposti taistella. Olen parhaassa iässäni.

M-1:n tapahtumassa nähdään myös Juho Valamaa, joka kertoi maanantaina Kamppailuviraston haastattelussa (siirryt toiseen palveluun) saaneensa ottelun lyhyellä varotusajalla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat