Suora

  • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Norja
  • Jääkiekon U18 MM: CAN - FIN
  • Jääkiekon U18 MM, Kanada - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Tommi Mäkisellä on massiiviset suunnitelmat japanilaissuojatilleen rallin MM-sarjassa

Takamoto Katsuta on siirtymässä Toyotan haastajaohjelmassa seuraavaan vaiheeseen. Se saattaa tarkoittaa tulevalla kaudella hyvinkin nopeasti vastuuta myös WRC-auton ratissa.

ralliautoilu
Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta (kuvassa) kepitti tällä kaudella japanilaisten taistossa Hiroki Arain.Tomi Hänninen

Toyotan rallitallin päällikkö Tommi Mäkinen suunnittelee suuria japanilaissuojatilleen Takamoto Katsutalle rallin MM-sarjaan.

Katsuta päihitti Toyotan haastajaohjelmassa tällä kaudella toisen japanilaiskuljettajan Hiroki Arain ja siirtyy kehitysohjelmassa tulevalle kaudelle toiseen vaiheeseen.

Katsuta voitti alkukaudesta WRC2-luokassa yllättäen Ruotsin rallin. Hänelle oli pohdittu osallistumista tulevalla kaudella WRC-kalustolla Japanin ralliin, mutta kisa ei päässytkään ainakaan vielä mukaan MM-sarjaan.

Odottamaton käänne on pakottanut Mäkisen miettimään suunnitelmia uudelleen.

– Meillä on suunnitelmana antaa hänelle hieman testiä WRC-autoon, Mäkinen kertoi Autosportille. (siirryt toiseen palveluun)

– Haluaisin nähdä, jos pystyisimme järjestämään Katsutalle massiivisen ohjelman kauden alusta. Haluaisimme järjestää hänelle testivedon WRC-autolla.

Mäkinen korostaakin, että haluaa nähdä 25-vuotiaan Katsutan auton ratissa.

– Olisi ollut hyvä, että hän olisi päässyt kisaamaan Japanissa. Katsuta olisi tiennyt olosuhteet. Se olisi ollut hyvä juttu, Mäkinen pohti.

– Nyt haluamme opettaa häntä, antaa paljon tukea ja neuvoa. Sitten katsomme jälleen, mitä tapahtuu.

Autosport spekuloi, että Katsuta nähtäisiin Toyotan WRC-tykin ratissa jo kauden toisessa kisassa Ruotsissa. Autosportin mukaan muutoin Katsuta ajaa suuremman ohjelman WRC2-luokassa. Työkaluna on sama Ford Fiesta R5, jolla hän on kisannut tällä kaudella.

Tulevalla kaudella Toyotan WRC-autolla täyden kauden ajavat Jari-Matti Latvala, Ott Tänak ja Esapekka Lapin tilalle tuleva Kris Meeke.

Kuluva kausi rallin MM-sarjassa päättyy tänä viikonloppuna Australiassa.

Lue lisää:

Yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä suomalaiskarttureista palaa Jyväskylän MM-ralliin: ”Pahaa aavistamatta matkustin Portugaliin”

Tommi Mäkisellä miljoonatulot – Antti Törmänen kovapalkkaisin suomalaisvalmentaja

Kommentti: Toyotan vaikeasti ymmärrettävä päätös – Kauhukakara Meekeä koko rahalla

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat