Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n alkukilpailut

Ilmansaasteet piinaavat Delhissä – pian alkavaan MM-koitokseen valmistautuva Mira Potkonen treenaa maassa sisätiloissa

Nyrkkeilyn naisten MM-kilpailut otellaan Intian Delhissä 15.–24. marraskuuta. Delhi kuuluu maailman 15 saastuneimman kaupungin joukkoon.

nyrkkeily
Mira Potkonen 2018
Kalle Parkkinen / Lehtikuva

Intian Delhissä järjestettäviin nyrkkeilyn naisten MM-kisoihin valmistautuva Mira Potkonen ei jätä ilmansaasteiden piinaamassa suurkaupungissa mitään sattuman varaan. Potkonen välttelee ulkona liikkumista Delhin puuroutuneen ilman vuoksi.

Delhin viranomaiset kielsivät viime viikon lopulla kuorma-autoilta tilapäisesti pääsyn kaupunkiin, jonka ilmansaasteet olivat kohonneet tukehduttavalle tasolle. Tiistaina 2,5 mikrometrin pienhiukkasten saastearvo oli Delhissä Yhdysvaltain suurlähetystön mittausaseman mukaan 380, mikä ylittää turvarajan yli 15-kertaisesti.

Potkonen matkusti Intiaan sunnuntaina.

– Jos MM-turnaus järjestettäisiin jossain muualla kuin täällä, lähtisin ulos lenkille. Täällä en viivy ulkona pitkään, viime kesänä alle 60 kilon sarjan Euroopan mestaruuden voittanut Potkonen kertoi.

Maailman terveysjärjestö WHO listasi viime toukokuussa Delhin ja peräti 13 muuta Intian kaupunkia maailman 15 saastuneimman kaupungin joukkoon.

Saastunut Delhi
Ilma on pahasti saastunut Intian Delhissä.Pankaj Nangia / India Today Group / Getty Images

Kuntosali henkireikänä

Potkonen voitti vuoden alussa Delhissä kansainvälisen India Open -turnauksen. Hän on kotiutunut majapaikkaansa hyvin.

– Meillä on hotellilla erinomainen, ilmastoitu kuntosali. Ilman laatu salilla on oikein hyvä, ensi lauantaina 38 vuotta täyttävä Potkonen kehui.

Vuonna 2016 sekä olympia- että MM-pronssia nyrkkeillyt Potkonen on tottunut kotioloissa huomattavasti raittiimpaan ilmaan kuin mitä Delhissä on tarjolla.

– Meillä Suomessa on maailman puhtain ilma. Tähän on vain sopeuduttava, hän sanoi.

Suomen toinen MM-edustaja on alle 69-kiloisten Euroopan mestaruuden viime kesänä voittanut Elina Gustafsson. Ilmansaasteet ovat pahimmillaan Delhissä juuri talvella.

MM-järjestäjäkaupungin valinta on herättänyt laajalti ihmetystä.

– Ilma on täällä saastuneempaa kuin missään muualla. Täällä on vaikea harjoitella, purnasi Bulgarian Stanimara Petrova, 57-kiloisten maailmanmestari vuodelta 2014.

Naisten MM-kisat on määrä otella Delhissä 15.-24. marraskuuta.

Lue myös:

Nyrkkeilyn olympiakohtalosta lisää tietoa kuun lopussa – kiistelty pomo pyytää hyväksymään oliivinoksan

Kultasankarit Potkonen ja Gustafsson palasivat Suomeen hymy huulilla ja riemu rinnassa: ”En tiedä, onko tässä vielä sisäistänyt, mitä tuli tehtyä”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat