Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu

Pasi Kaukoranta ei Ässät-pestiä kauaa miettinyt, vaikka sai potkut seurasta vain paria vuotta aiemmin

Tuore päävalmentaja vannoo rehellisyyden nimiin niin hyvässä kuin pahassa.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Pasi Kaukoranta
Pasi Kaukoranta.Lehtikuva

Pasi Kaukorannan ensimmäinen ottelu Ässien päävalmentajana nähdään keskiviikkona Helsingissä, kun porilaiset matkaavat HIFK:n vieraaksi. Kaukoranta toimii ensimmäistä kertaa patapaitojen päävalmentajana, mutta apuvalmentajana hänellä on kokemusta peräti 11 kaudelta.

Kokemuksiin mahtuu mestaruuskauden kaltaisia huippuhetkiä, mutta myös potkut 2,5 vuotta sitten Pekka Rautakallion valmennusryhmän osana. Silti paluuta ei tarvinnut kauaa miettiä.

– Siinä tilanteessa toki saatoin olla Hirsimäen Jukalle vähän vihainen, että hän antoi minulle potkut. Silti oli rakkautta seuran logoa kohtaan, Kaukoranta sanoi Yle Puheen Jääkiekkokierroksella.

Edellisen ässäpestinsä jälkeen Kaukoranta on toiminut miesten Superpesiksessä pelaavan Kankaanpään Mailan taustoilla. Muutaman muualla vietetyn vuoden aikana SM-liigassa asiat ovat pääosin pysyneet samana, mutta yksi silmiinpistävä muutos näkyi heti ensimmäisissä harjoituksissa.

– Pelaajien luisteluvauhti on kiihtynyt 2,5 vuodessa. Ja jos joku väittää, että SM-liigan taso on pudonnut, niin minä olen jyrkästi eri mieltä.

Porin Ässien tiedotustilaisuus, Pasi Kaukoranta, Mikko Juusela, Mikael Lehtinen
Ässät julkaisi Pasi Kaukorannan sopimuksen perjantaina.Juuso Kuusisto / Yle

Suoraa palautetta tulee ja sitä halutaan

Kaukoranta on nyt ensimmäistä kertaa päävalmentajana Ässissä, missä hän on kuitenkin nähnyt vierestä monen päävalmentajan potkut. Ja tietenkin samalla tilanteen, johon hän itse nyt tulee uutena päävalmentajana kesken kauden.

Teesit kuulostavat varsin porilaisilta: kurinalaisuus, intohimo, vaatimustaso ja etenkin rehellisyys.

– Mitään epäselviä asioita ei saa olla. Uskon, että avoimuus alkaa missä tahansa joukkueessa jollain aikavälillä tuottaa tulosta.

– Myönteistä palautetta tulee, jos asioita noudatetaan. Ja suoraa palautetta, jos ei. Meillä on selkeät pelisäännöt joukkueen kanssa.

Ässät on SM-liigan viimeisenä 15 pisteellään ja kaukana pudotuspeleistä. Kaukorannalla riittää uskoa, etenkin kun hän muistelee mestaruuskautta 2012–13, joka ei myöskään ollut maailman helpoin.

– Silloinkin oli paha tappioputki ja sieltä nousimme. Vuodet eivät ole tietty veljeksiä keskenään, mutta 120 pistettä on jaossa. Kaikki on mahdollista.

Keskiviikkona Yle Puheen Jääkiekkokierroksella on haastattelussa Kaukorantaa päävalmentajana seuraava Jari Pasanen. Kuuntele lähetystä keskiviikkona klo 18.02 alkaen.

Lue myös:

Ässät laittoi valmentajaruletin pyörimään kovempaa kuin koskaan – julkaisi kolme seuraavaa päävalmentajaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat