Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Sikiöseulonta
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Suomen maalivahti venyi historiallisessa MM-avauksessa, mutta Uuden-Seelannin uskomaton voittomaali harmitti: "Olin aivan varma, että sain sen kiinni"

Suomen alle 17-vuotiaiden tyttöjen jalkapallomaajoukkuetta monta kertaa pystyssä pitänyttä Anna Koivusta kirpaisi todella paljon tappio Uudelle-Seelannille.

miesten jalkapallon MM-kisat
Anna Koivunen

Suomen alle 17-vuotiaiden tyttöjen jalkapallomaajoukkueen pelaajat tulivat Uruguayssa MM-avauspelin jälkeen pettyinenä haastatteluun. Suomi kärsi Uudelle-Seelannille tappion maalein 0–1.

Ratkaisevaksi eroksi tulostaululla jäi Kelli Brownin hurja kaukolaukausmaali. Maalivahti Anna Koivunen piti Suomea koko ottelun ajan pystyssä. Hän torjui useita huippupaikkoja, kun Uusi-Seelanti laukoi kuusi kertaa kohti Suomen maalia. Suomi itse jäi kahteen yritykseen, jotka eivät olleet aivan laadukkaimmasta päästä.

– Totta kai harmittaa ja kirpaisee todella paljon, kun ei voita. Lähdimme voittamaan peliä ehdottomasti, Koivunen sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

Jo alle 17-vuotiaiden EM-kisojen parhaaksi valittu Koivunen ei oikein voinut mitään Brownin täydelliselle laukaukselle. Hän itse oli kuitenkin toista mieltä.

– Olin aivan varma, että sain sen kiinni. Kun käännyin, niin luulin sitä kulmalipuksi. Yhtäkkiä se oli maali. Mutta semmoista se välillä on. Aina kaikkea ei voi saada, Koivunen sanoi

Parannettavaa pallon liikuttamisessa

Uusi-Seelanti prässäsi avauspuoliajalla korkealta. Se aiheuttikin Suomelle vaikeuksia, vaikka joukkue pystyikin pitämään palloa yli 70-prosenttisesti.

Koivunen kokikin, että palloa pitäisi pystyä liikuttamaan nopeammin.

– Nyt pallo jäi vähän liikaa jalkaan. Vastustaja pääsi hyvin katkaisemaan. Palloa enemmän vaan liikkeelle ja kun jalka on auki, niin uskalletaan, Koivunen sanoi.

Kapteeni Tuuli Enkkilä korosti myös, että avauspelaamisessa ja murtautumisessa riittää parannettavaa.

– Ensimmäisellä puoliajalla oli vaikeaa avaamisen kanssa. Toisella puoliajalla pääsimme paremmin eteenpäin. Viimeinen kolmannes oli ongelmallinen, kun emme päässeet murtautumaan, Enkkilä kuvaili.

Suomi alle 17-vuotiaat
Lehtikuva/ HS / Juhani Niiranen

– Pallonhallinta oli meillä. Se oli positiivista, että emme juosseet pallon perässä. Nyt pitää vain saada itse maalit aikaiseksi, Koivunen totesi kehityskohteista.

Päävalmentaja Marko Saloranta loi uskoa pelin jälkeen muistelemalla pronssille päättyneitä EM-kisoja, joissa Suomi aloitti myös ottelut tappiolla Saksalle. Samaa korostivat Koivunen, Enkkilä sekä Nana Yang.

– Kyllä tämä tappio harmittaa aika paljon. Olemme mielestäni paljon parempia, mutta nyt tämä ottelu pitää vain unohtaa. Käännetään katseet seuraavaan peliin, Enkkilä sanoi.

– Nyt vaa palaudutaan huolella. Otetaan ne asiat opiksi, missä pystymme parantamaan. Hoidetaan itsemme niin hyvään kuntoon, että pystymme varmasti kaatamaan Ghanan, Yang totesi.

Katso Uuden-Seelannin voittomaali jutun kuvaa klikkaamalla!

Seuraavaksi Suomi kohtaa MM-kisoissa Ghanan perjantaina. Lohkon neljäs joukkue on Uruguay, joka tulee vastaan ensi tiistaina. Suomi pelaa ensimmäistä kertaa tämän ikäryhmän MM-kisoissa.

Suora lähetys ottelusta Suomi-Ghana pe 16.11. Yle Areenassa kello 20.50 alkaen. Lähetys TV1:ssa käynnistyy kello 22.

Lue lisää:

Suomen futistytöille niukka tappio MM-avauksessa – ällistyttävä unelmalaukaus ratkaisi: "Peli ei ollut sitä, mihin parhaimmillaan pystymme"

Näin seuraat Suomen otteluita jalkapallon MM-kisoissa Ylen kanavilla – tässä alle 17-vuotiaiden ohjelma

Suomen tyttöjen maajoukkue ei kumartele tänään alkavissa jalkapallon MM-kisoissa – "Me tultiin tänne näyttämään, mistä suomalaiset on tehty!"

Marianne Miettinen on tv:stä tuttu kasvo, johon kiteytyy Suomen tyttöfutiksen nousu – menestystarinan taustalta löytyy raju identiteettikriisi

MM-kisoihin matkaava Anna Koivunen HJK:n riveihin vuoden mittaisella sopimuksella

Tyttömaajoukkueen sensaatiomainen MM-kisapaikka irtosi kovan taistelun jälkeen – "Ei olisi ikinä uskonut, että olemme Euroopan kolmanneksi paras maa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat