Suora

  • Tenniksen Ranskan avoin turnaus: päivän ottelu
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Toronto esitti kauden parasta peliään, Kapanen jäi pisteittä – "Mikään ei mene sisään"

Maastopalojen riivaama Los Angeles ei saanut armoa Toronto Maple Leafsilta, joka rokotti isäntiä kolme kertaa ylivoimalla. Kings joutui nöyrtymään loppunumeroin 5–1. Kasperi Kapanen jäi pisteittä, mutta ei ole huolissaan.

NHL
Kasperi Kapanen jäällä.
Kasperi Kapanen.Getty Images

LOS ANGELES. Kasperi Kapanen (6+6) heilui lämmittelyn aikana rennosti musiikin tahdissa. Se oli kuin enne tulevasta, vaikka tehopisteitä ei irronnutkaan.

– Jalka liikkui mukavasti. Sain järkättyä muutaman jäähyn meidän hyväksi. Nyt on vain sellainen vaihe, että mikään ei mene sisään. Siinä oli yksi vähän tyhjäkin maali. Paljon yritän ampua ja molarin torjunta menee ohi, mutta kaikille sattuu tällaisia vaiheita. Ei tässä mitään hätää ole, Kapanen vakuuttaa Yle Urheilulle.

Tekopaikkoja Kapasella kuitenkin oli.

– Se olisi huono asia, jos paikkoja ei tule. Kunhan paikkoja tulee, niin kyllä se jossain vaiheessa alkaa uppoamaan. Nyt on vähän hankalaa.

Kuriton Kings tarjosi vieraille jo ensimmäisessä erässä kolme ylivoimaa, joista Maple Leafs kiitti tuikkaamalla kaksi maalia. Erikoistilanteet olivat kanadalaisten hyväksi koko ottelun ajan.

– Meidän yli- ja alivoima toimivat tosi hyvin, ja viidellä viittä vastaan ei tehty liikaa virheitä, vaan pidettiin kiekko niiden päässä ja ammuttiin. Tämä oli yksi kauden parhaimpia pelejä, toteaa Kapanen tyytyväisenä.

Loukkantumiset rassaavat

Kun joukkueet kohtasivat kuukausi sitten Torontossa, Kapanen teki pelin avausmaalin ja viimeisteli 4–1-voiton. Tuolloin suomalaisen peliä siivitti vielä Auston Matthews (10+6). Olkapäävamman takia 10 peliä missannut huippusentteri on mukana Maple Leafsin viikon pituisella reissulla Kaliforniassa, ja hän käväisi jäällä maanantaina.

– Hän on meidän paras pelaaja, ja toivon, että hän tulee pian takaisin joukkueeseen ja pystyy pelaamaan. Mielestäni olemme silti pelanneet hyvin.

Kapanen pelaa nyt Nazem Kadrin (7+6) kakkosketjussa, jonka toisella laidalla on pari päivää sitten 600 syöttöpisteensä NHL:n ansainnut Patrick Marleau.

– Kadrin kanssa alkaa kemiat löytyä. Siinä kestää vähän aikaa, mutta hyvältä näyttää.

Kaksi maalia ottelussa tehnyt Kadri kiittää suomalaista sisukkuudesta.

– Kapi (Kapanen) on kasvanut ja kehittynyt pelaajana. Hän on oppinut ymmärtämään, millä tavalla pelata menestyäkseen NHL:ssä. Häntä auttavat pelaajat, joiden kanssa hänellä on kemiaa ja palaset ovat loksahtaneet kohdalleen. Kapi tekee paljon töitä ja on hienoa nähdä, että hänet on palkittu siitä, Kadri iloitsee.

Jake Muzzin ja Kasperi Kapanen
Kasperi Kapanen jahtasi Jake Muzzinia Los Angelesissä.Getty Images

Kingsin peli takkuaa edelleen

Liigan viimeisenä tarpova Kings hakee itseään uuden valmentajan Willie Desjardinsin johdolla, joka palkattiin erotetun John Stevensin tilalle 4. marraskuuta. Kapanen myöntää, että peliä ja itsevarmuutta hakevaan vastustajaan on helppo iskeä.

– Ilman muuta. Ei se ikinä helppoa ole, kun tulee uusi valmentaja. Siinä pitää aina fiilistellä, miten pitää pelata. Mutta ihan sama se on, kuka siellä penkin takana on. Me lähdemme pelaamaan aina samalla tavalla, Kapanen sanoo.

Toronto hyödynsi myös Kings-maalivahtien loukkaantumisia. Sekä Jonathan Quick että Jack Campbell ovat sivussa ja palaavat vasta toivuttuaan leikkauksista. AHL-vahti Peter Budaj aloitti Kings-maalissa ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Hänen tilalleen vaihdettiin Calvin Peterson Toronton 4–1-maalin jälkeen. Tämä oli hänen NHL-debyyttinsä.

– Ei molarit mitenkään erityisen huonosti pelanneet, eikä Kings ollut erityisen vaisu. Ylivoimalla jätkät tekivät hyvää jälkeä, ja ammuttiin paljon. Sitä kautta saatiin molari vaihtoon. Koko ajan tuntui siltä, että oltiin niiden päässä.

Maple Leafs on aloittanut kauden alun tuimasti. Joukkue on toisena Atlantin divisioonassa. Saldo vieraspeleistä on 7–1–0.

– Olemme aloittaneet hyvin. Monta peliä on tietysti vielä jäljellä. Ei tässä kannata olla liian itsevarmoja. Mielestäni ollaan pelattu niin kuin sovittiin ja kauteen valmistauduttiin. Saatiin hyvä itseluottamus, kun monen tappion jälkeen voitimme kaksi peliä putkeen kotona ja nyt pitäisi voittaa loputkin ottelut reissussa, Kapanen sanoo.

Seuraavat ottelut Maple Leafs pelaa San Josessa ja Anaheimissa.

Lue lisää:

Suomalaisvahti palannut väkevästi NHL-jäille – Mikko Koskinen näyttää pitkää nenää epäilijöilleen

Ruotsalaistähti hätäili, Suomela iski NHL-uransa kolmannen – Sharks-legenda liittyi harvinaiseen joukkoon

Mikko Koivun kuivuus päättyi – Minnesotan hurja kotitaika ohi

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat