Suora

  • Topi Raitanen - suunnistuslupaus joka vaihtoi lajia yleisurheiluun
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Rallin MM, Chile, kisakooste
  • Urheiluruutu

Enni Rukajärvi kilpaileekin jo ensi viikolla maailmancupissa, vaikka alun perin piti kisata vasta tammikuussa: "Hänellä on uusi temppu takataskussa"

Enni Rukajärvi osallistuu Pekingin maailmancupin big air -kisaan.

lumilautailu
Enni Rukajärvi.
Enni Rukajärvi.AOP

Lumilautailija Enni Rukajärvi on mukana Suomen joukkueessa ensi viikolla FIS:n maailmancup-kisoissa Pekingissä big airissa. Vielä syyskuun alussa kerrottiin, että Rukajärvi haluaa kisata maailmancupissa vain Laaxin kilpailussa Sveitsissä tammikuun puolivälissä.

– On tietenkin hienoa, että Enni lähtee. Hänelläkin on uusi temppu takataskussa, että nähdään miten se taipuu telinehyppyriin. Tosi hyvin mennyt harjoituskausi ja Ennistä tuntui hyvältä ajatukselta lähteä Pekingiin. Niin nyt tehtiin, kun siihen mahdollisuus oli. Kaikilla laskijoillamme on realistiset mahdollisuudet finaaliin, päävalmentaja Antti Koskinen kommentoi Lumilautaliiton tiedotteessa.

Rukajärven lisäksi Kiinassa kisakautensa avaa myös Mikko Rehnberg. Suomen joukkueessa ovat Pekingissä myös Kalle Järvilehto ja Rene Rinnekangas. Viimeksi Modenasta tuli Järvilehdolle pronssia big airista. Rinnekangas karsiutui finaalista.

– Kyseessä on maineikas Air & Style Pekingissä, joka on nykyään osa maailmancupia. Odotettavissa on jälleen kerran kovaa ajoa vastassa. Meillä lähtee sinne hieno ryhmä. Kallella on hyvä tulos takana, joten on kiva, että saatiin hänet sinne lähtemään. Lasku on hyvässä kunnossa ja toivotaan, että sama meno jatkuu. Rene osoitti jo Modenassa olevansa myös kovassa iskussa ja ihmeteltiin frontti 1440 pisteytystä. Reneltähän onneksi löytyy kaksi muutakin 1440:tä, että on mistä valita, Koskinen sanoo.

Pekingin big airin karsinnat lasketaan perjantaina 23.11. ja finaali lauantaina 24.11. Finaali tulee TV2:sta kello 15.30.

Kaikki Ylen urheilutarjonta löytyy helposti yhdestä paikasta, Urheilu-Areenasta. Areenan laajasta urheilukattauksesta pääset nauttimaan parhaiten osoitteessa yle.fi/urheiluareena tai lataamalla Areena-sovelluksen.

Lue lisää:

Olympiamitalisti Enni Rukajärvi aikoo jättää tulevan talven MM-kisat väliin, laskee maailmancupia vain Laaxissa

7 lajia, 400 kisaa, 600 tuntia – talvilajit palaavat Ylelle maailman laajimmalla talviurheilutarjonnalla

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat