Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n alkukilpailut
  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n välierät
  • Uimahyppyjen MM, naisten 10 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 17.7.

Krista Pärmäkoski selvisi ilman kilpailukieltoa luovutuksestaan – Hiihtoliitto antoi kirjallisen varoituksen

Krista Pärmäkoski kohahdutti luovuttamalla selvän johtonsa sunnuntaina Rovaniemen Suomen cupin sprinttikisan alkuerissä.

hiihto
Krista Pärmäkoski
AOP/Jarno Kuusinen

Suomen maastohiihtonaisten ykkösnimi Krista Pärmäkoski on saanut kirjallisen varoituksen Hiihtoliiton TD-ryhmältä sunnuntain tapahtumista Rovaniemen Suomen cupin sprinttikisassa.

– Pärmäkosken menettelystä ei ole ollut haittaa toisille urheilijoille, eikä hän saanut itselleen hyötyä. TD-ryhmä toteaa, että tilanteessa on ollut kyse enemmän ajattelemattomuudesta kuin tarkoituksellisuudesta, Hiihtoliiton tiedotteessa sanottiin.

Pärmäkoski oli ylivoimaisessa johdossa alkuerässään, mutta luovutti loppusuoralla ykkössijansa ja pudotti itsensä kolmanneksi sekä ulos jatkosta tarkoituksella.

Hiihtoliiton kilpailusäännöissä on kuitenkin sopupeli-pykälä, jonka mukaan ”urheilutoiminnan eettinen lähtökohta on, että kilpailijat, joukkueet ja seurat pyrkivät kilpailutilanteessa parhaaseen mahdolliseen suoritukseen.” Pykälän rikkomisesta voidaan määrätä toimintakieltoa.

– Olisin mä voinut lopussa vähän puristaa, mutta nyt tilanne on se, että kroppa on sen verran väsynyt, että oli mun mielestä reilua, etten ota tästä sitä jatkopaikkaa. Antaa muiden kilpailla, kun olisin jokatapauksessa päättänyt tähän hiihtoni, Pärmäkoski totesi Ylen lähetyksessä heti kisan jälkeen.

Pärmäkoski otti keskiviikkona kirjallisen varoituksen vakavasti.

– Aikamoinen soppahan siitä tuli. En olisi kuvitellut, että joudun tällaiseen pyöritykseen ja myllytykseen. Virheistä oppii ja otetaan opiksi. Ei tarvitse toiste tällaiseen joutua, Pärmäkoski sanoo Yle Urheilulle.

Rovaniemen Suomen Cupin tuomarineuvosto ei käsitellyt asiaa paikan päällä sunnuntaina. Tuomarineuvosto näki, että Pärmäkoski ei tuolloin ollut tehnyt suoranaista sääntörikettä. Jälkikäteen tuomarineuvoston puheenjohtaja Jussi Prykäri totesi, että Pärmäkoski ei kuitenkaan täysin ole noudattanut kansallisia kilpailusääntöjä.

Krista Pärmäkoski maaliintulo

Päivitetty kello 17.47. Lisätty Pärmäkosken kommentit.

Lue lisää:

Varoituksella luovutussopasta päässyt Pärmäkoski: "En olisi kuvitellut, että joudun tällaiseen pyöritykseen"

Päävalmentaja kiistää tuplaroolin vaikutuksen Pärmäkoski-jupakassa: "Isossa kuvassa tämä oli hyvin ikävä tapahtuma"

Pärmäkosken loppusuoran temppuilu tutkitaan Hiihtoliitossa – asiantuntija: "Olisi vaan hiihtänyt itsensä jatkoon"

"Tallimääräys" formulatyyliin – Krista Pärmäkoski päästi joukkuetoverinsa ohi loppusuoralla: "Kroppa oli väsynyt, oli reilua etten ota jatkopaikkaa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat