Suora

  • Elävä arkisto esittää

Nuorten Leijonien päävalmentaja nyreissään liigan linjauksesta MM-turnauksen alla – "Tämä vie treenivuorokausia pois"

Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue pääsee MM-kisoihin valmistavalle leirille vasta 15. joulukuuta. Päävalmentaja Jussi Ahokkaan mukaan linja on muuttunut aiemmista vuosista.

urheilu
Jussi Ahokas kuvassa
Lehtikuva

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkue suuntaa ikäluokan MM-turnaukseen Kanadaan 15. joulukuuta, vaikka Nuorten Leijonien valmennusjohto oli toivonut lähtöpäiväksi 13. joulukuuta.

SM-liigassa pelataan vielä 14. joulukuuta täysi kierros eikä liigapelaajia päästetä Kanadassa pelattavaan turnaukseen aiemmin.

Nuorten Leijonien päävalmentaja Jussi Ahokkaan mukaan ongelmaksi tulee 10 tunnin aikaeron voittaminen. Suomen osalta MM-turnaus käynnistyy tapaninpäivänä Ruotsia vastaan.

– Tietenkin se on harmittavaa. Aikaero kuitenkin vaikuttaa kroppaan ja lihaksiin todella paljon, tämä vie treenivuorokausia pois. Toisaalta ei voi mitään. Joukkue lähtee 15. päivä ja sillä on pärjättävä, Ahokas totesi Yle Puheen Jääkiekkokierroksen haastattelussa.

– Mutta jos miettii aiempia vuosia, niin vähän on muuttunut. Kun vuonna 2016 oli kotikisat ja päävalmentajana Jukka Jalonen, niin joukkue aloitti leirityksensä 12. joulukuuta.

Ahokkaan mukaan muista Euroopan maista Tshekki ja Sveitsi lähtevät matkaan 12. joulukuuta, samaan aikaan kokoaa ryhmänsä myös Yhdysvallat. Ruotsissa SHL toimii SM-liigan tapaan, joten myös länsinaapuri pääsee liikkeelle vasta 15. joulukuuta.

Isäntämaa Kanada aloittaa leirin jo 6. joulukuuta ja Venäjä samoihin aikoihin.

Suomi kohtaa harjoitusotteluissaan juuri Kanadan ja Tanskan.

– Kohtaamme Kanadan 23. päivä Vancouverissa ja halli on kuuleman mukaan loppuunmyyty. Siirrymme kisapaikalle Victoriaan 24. joulukuuta ja vietämme illalla yhteisen joulun. Seuraavana päivänä on treenit ja sitten kisat lähtevät käyntiin.

Ikänsä puolesta kisoihin voisivat osallistua esimerkiksi Miro Heiskanen ja Jesper Kotkaniemi. NHL-pelaajia Nuoriin Leijoniin on kuitenkin turha odottaa, neuvotteluja AHL-seurojen kanssa viritellään.

Ahokas kohtaa ikäluokasta esiin kovan kilpailun hyökkäykseen.

– Hyökkäys on erittäin laadukas ja vahva. Saamme rakennettua neljä erittäin hyvää kentällistä kisoihin, Ahokas sanoo.

Aleksi Heponiemi ja Rasmus Kupari esiintyivät edukseen Tshekin-turnauksessa (viikonvaihteessa). He näyttivät esimerkillään, että haluavat olla mukana ja heittäytyä joukkueelle.

Lue myös:

Jääkiekon nuorten MM-kisojen otteluohjelma julki – Suomi avaa turnauksensa viime vuoden rangaistuksia kärsivää Ruotsia vastaan

IS: Nuorten Leijonien päävalmentaja Ahokas ensi kaudella KooKoon peräsimeen

Yllätys Nuorten Leijonien valmennustiimissä! Entinen maajoukkuetähti Tuomo Ruutu mukana – myös Jukka Jalosen apuvalmentajat selvillä

Oikaisu 15.11.2018 kello 16.29: Kun Jukka Jalonen oli päävalmentaja, alle 20-vuotiaiden MM-kisat pelattiin Suomessa 2016, ei 2010, kuten jutussa alun perin väitettiin.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat