Jumbo-Ässät nousi Liigassa jo JYPin kantaan - uudelle päävalmentajalle lentävä lähtö

JYPin tavoin KalPa ja HIFK ovat alamäessä.

Ässien Peter Tiivola.
Telia TV:n kuvaa

Jääkiekkosyksyn kriisijoukkue Ässät ei luovuta. Porilaismiehistö otti Liigassa kolmannen peräkkäisen voittonsa, kun se vauhditti alkukauden jälkeen pahasti hyytyneen HIFK:n alamäkeä lukemin 3-2.

Mikael Kotkaniemen päävalmentajana korvannut Pasi Kaukoranta luotsasi Ässiä kauden ensimmäisessä liigapelissään. Ässät oli vieraissa tehokas, sillä se hyödynsi vähät maalipaikkansa.

– Kolme teemaa joukkueen kanssa yhteisen matkan rakentamiseen olivat kurinalaisuus, pelitavan noudattaminen ja intohimo. Blokattiin noin 30 laukausta tuossa lopussakin. Pelaajat halusivat uhrata itsensä joukkueelle, Kaukoranta tiivisti.

– Ennen peliä pelaajat olivat todella hyvin latautuneita.

Vierasjoukkueesta Peter Tiivola ja Lukosta kesken syksyn palannut puolustaja Jyri Marttinen kokosivat kumpikin 1+1 pistettä.

HIFK valuu Liigassa pelottavasti kohti tyveä. Se on hävinnyt kahdeksasta edellisestä ottelustaan seitsemän.

HIFK:n alavire sai alkunsa samaan aikaan, kun helsinkiläisseura tiedotti, että sen päävalmentajavastuun ottaa ensi kaudella Ari-Pekka Selinin korvaava apuvalmentaja Jarno Pikkarainen.

Liigataulukossa viimeisenä lähes koko kauden lojunut Ässät kipusi sarjapisteissä jo viimeistä edellisenä olevan JYPin rinnalle.

HPK synkensi JYPin syksyä nappaamalla kahden peräkkäistappion jälkeen 2-1-kotivoiton.

HPK ohitti SaiPan ja Tapparan, ja kapusi Liigassa kolmanneksi. Kymmenen yhden maalin tappiota kärsinyt JYP on hävinnyt viisi ottelua putkeen ja 11:stä viime pelistään kaikkiaan peräti kymmenen. Se on nimekkäältä joukkueelta tuloksellisesti kehno esitys.

Maajoukkuedebytantit tehokkaina

Sarjakakkonen TPS hävisi kotijäällään Sportille jatkoajan jälkeen 2-3. Ratkaisumaalin iski Sportille ajassa 60.42 Antti Kalapudas.

Sport on voittanut kuudesta viime ottelustaan viisi.

A-maajoukkueessa Helsingin EHT-turnauksessa debytoinut Oula Palve syötti TPS:stä kaksi maalia.

Liigasyksyä piristänyt Ilves käänsi hieman alavireistä kurssiaan, kun se peittosi kotikaukalossaan Lukon 2-1. Viime viikonloppuna Suomen A-maajoukkueessa mainiosti debytoinut Arttu Ruotsalainen teki Ilvekselle 2-1-voittomaalin.

Kuopiossa kotijoukkue KalPan ahdistus kasvoi, kun Pelicans ryöväsi sarjapisteet Lahteen 2-1-voitolla. KalPa on hävinnyt 13:sta viime ottelustaan 12.

Lue myös: