Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Valtter Virtaselle kauden parhaat pisteet, Emmi Peltonen keskeytti

Emmi Peltonen sairastui marraskuun alussa luistellun Helsinki Grand Prix -kilpailun jälkeen ja joutui olemaan poissa harjoituksista viikon verran.

taitoluistelu
Valtter Virtanen
Valtter VirtanenMartti Kainulainen/Lehtikuva

Taitoluistelija Valtter Virtasen lyhytohjelma toi hänelle kauden parhaat pisteet 62,16 ja 10. tilan Itävallan Innsbruckissa Alpen Trophy -kilpailussa. Virtasella onnistuivat kolmoistulppi-kolmoistulppi -yhdistelmä ja soolokolmoislutz, mutta hän haparoi kaksoisakselissa.

– Ei tähän kyllä voi olla tyytyväinen, kun jäi akseli tekemättä, mutta onneksi ollaan parempaan suuntaan kuitenkin menossa Helsinki GP-kilpailussa epäonnistumisen jälkeen, Virtanen totesi Taitoluisteluliiton tiedotteessa.

– Akseli ei ole suosikkihyppyni ja valitettavasti se on lyhytohjelmassa pakollinen, mutta en ole antanut periksi vielä sen suhteen, Virtanen jatkoi.

Miesten vapaaohjelma luistellaan torstaina. Kilpailua johtaa Italian Daniel Grassl pistein 83,42. Kilpailussa on 26 osallistujaa.

Sairastellut Emmi Peltonen keskeytti

Emmi Peltosen Alpen Trophy keskeytyi lyhytohjelmaosuuden jälkeen, jossa hän luisteli 13. sijalle pistein 49,32. Peltonen sairastui marraskuun alussa luistellun Helsinki Grand Prix -kilpailun jälkeen ja joutui olemaan poissa harjoituksista viikon verran. Valmistautumiseen Itävallan kilpailuun jäi vain yksi päivä ennen matkustusta kilpailupaikalle.

– Halusin lähteä tänne, sillä kuume oli laskenut ja pahin oli ohi, mutta viikon sairastelu kyllä näkyi ja tuntui luistelussa tänään, Peltonen tuumi suorituksen jälkeen.

Peltosen lyhytohjelmat ovat sujuneet alkukaudella erinomaisesti. Hän luisteli kauden parhaan lyhytohjelmansa Espoon Finlandia Trophyssa, jolloin pisteitä kertyi 60,48. Helsinki Grand Prix’n onnistunut lyhytohjelma toi pisteitä 59,90.

Alpen Trophyn naisten kilpailua johtaa Venäjän Anna Tarusina pistein 67,48.

Lue myös:

Japanin taitoluisteluihme villitsi yleisön hurmokseen – katso historiallinen hyppy-yhdistelmä

Lähteet: Taitoluisteluliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat