Suora

  • Tenniksen Ranskan avoin turnaus: päivän ottelu
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Mimosa Jallow'n Suomen ennätys parasta lyhyen radan SM-uinneissa

Ida Hulkko saapui Floridasta, mutta ei herkistellyt.

uinti
Mimosa Jallow
Mimosa Jallow (Arkistokuva)AOP

SM-kisoja varten Vaasassa järjestettävien lyhyen radan SM-uintien torstain aikuisten sarjoissa sävähdyttivät Mimosa Jallow'n Suomen ennätys 50 metrin selkäuinnissa ja Ida Hulkon Suomen mestaruus 100 metrin rintauinnissa.

Tampereen TaTU:n Hulkko paransi omaa ennätystään 61 sadasosaa. Koska 100 metriä ei ole hänen päämatkansa, on perjantain 50 metriltä odotettavissa hyvä tulos.

– Se oli sellainen perussuoritus. Käännöksissä on edelleen paljon kehittämisen varaa, Hulkko suunnitteli.

Hulkko opiskelee Yhdysvalloissa ja matkusti Floridasta varta vasten Vaasan SM-kilpailuja varten. Kisojen jälkeen Hulkko matkustaa takaisin Yhdysvaltoihin ja sieltä taas joulukuun alussa Kiinaan MM-kisoihin.

– En herkistellyt yhtään tätä kilpailua varten. Lähinnä tulin hengailemaan ja tapaamaan kavereita. Itään päin matkustettaessa unirytmin kanssa on vähän vaikeuksia, Hulkko paljastaa.

Yhdysvalloissa eripituinen lyhyt rata Yhdysvalloissa lyhyet radat ovat 25 jaardia, eli 21,86 metriä. Erilainen mitta tuo omat haasteensa.

– Sadan metrin matkalla tulee lähes kymmenen metriä lisää matkaa Euroopan altaassa. Erityisesti käännöksissä on hankaluuksia, mutta joskus osuu kohdalleen, joskus ei, Hulkko naurahtaa.

Naisten 50 metrin selkäuinnissa Mimosa Jallow oli omaa luokkaansa uudella Suomen ennätysajalla 26,38. Seitsemän matkaa urakoiva Jenna Laukkanen oli tälläkin matkalla hopealla vain kymmenen sadasosaa omasta ennätyksestään perässä.

SM-kilpailut käynnistyivät torstaina 433 kisoihin ilmoittautuneen uimarin voimin. Kisat jatkuvat viikonlopun yli, ja viimeiset mestaruudet jaetaan sunnuntaina illalla.

Lue myös:

EM-mitalisti Mimosa Jallow vierastaa somejulkisuutta: "Ei ole mun heiniä"

Mitalistiuimari Jallow vaikuttui Obaman urheiluopeista – valmentaja vertasi Helsingin esiintymistä rock-konserttiin: "Fiilis oli kuin Metallica tai Guns N' Roses olisi tullut lavalle"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat