Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Hradecky kehotti Huuhkajien kannattajia nauttimaan Ateenan illasta: Ehkä mekin lähdemme bisselle

Suomen maalivahti Lukas Hradecky joutui antautumaan ensimmäisen kerran Kansojen liigassa Kreikka-tappiossa. Päästetty maali ei pilannut tunnelmia välitavoitteen täytyttyä.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Suomen kannattajia Ateenassa.
Jussi Nukari / Lehtikuva

Lukas Hradecky ehti pelata neljä täyttä Kansojen liigan ottelua ilman takaiskuja Suomen maalilla. Tähän mennessä ainoa osuma on sekin oma maali.

Suomi hävisi Kreikalle Ateenassa 0–1, mutta varmisti tuloksella lohkovoiton.

– Jätkät heitti jo vähän puujalkavitsiä tuolla, että vastustaja ei ole vieläkään tehnyt meille maalia, Hradecky sanoi Yle Urheilulle ottelun jälkeen.

– Vastustaja sai aika hyvän keskityksen boksiin. Hän (Dimitris Pelkas) on yleensä hyvä puskemaan, sain jonkun ruumiinosan siihen eteen. Flipperipallo kimposi (Albin) Granlundista, ei sille voinut mitään. Hyvin hän kokosi itsensä sen jälkeen.

Huuhkajat on marssinut lohkovaiheessa voitosta voittoon ja torstaina maalipaikat olisivat riittäneet ainakin tasapeliin. Jasse Tuominen oli joukkueen tuhlaajapoika, myös Teemu Pukki pääsi yrittämään läpiajosta.

Toisella jaksolla ottelu oli Suomen osalta pallon perässä juoksemista ja oman maalin suojelua.

– Totta kai tiedostimme, paljonko saamme hävitä. Ei se mikään mallikas esitys ollut, mutta tarpeellinen. Meillä oli muutamat paikat ensimmäisellä puoliajalla ja olisimme voineet helpottaa omaa peliämme, mutta ainakin tappelimme loppuun asti, Hradecky kiitteli.

– Hienoa, että saimme tämän ylimääräisen panoksen. Ei voi olla kuin ylpeä tästä joukkueesta. Mihin tämä on lyhyessä ajassa kehittynyt.

Ylimääräinen panos tarkoittaa vuoden 2020 keväällä pelattavia Kansojen liigan pudotuspelejä. Ellei Suomi saa maaliskuussa käynnistyvistä karsinnoista paikkaa EM-lopputurnaukseen, pääsee se koettamaan vielä C-liigan voittoa ja paikkaa sitä kautta.

Välitavoitteen täyttyminen oli suuri hetki myös Hradeckylle.

– Fiilis oli helpottunut. Näytimme tänne matkanneilla faneille, että me hoidamme tämän himaan. Toivottavasti he saavat hyvän illan tuolla Ateenan keskustassa. Ehkä mekin lähdemme jonnekin bisselle, maalivahti leukaili.

Suomi kohtaa vielä lohkovaiheen viimeisessä ottelussa Unkarin Budapestissä sunnuntaina.

– On tässä vähän panosta Unkari-peliinkin. Toivottavasti saamme kotiedun pudotuspeleihin. Kyllä me tämän ammattimaisesti hoidamme.

Lue myös:

Huuhkajien taistelu toi Kansojen liigan lohkovoiton – Kreikan voitto Ateenassa ei riittänyt

Nousu sarjaporrasta ylemmäs, takaportti EM-turnaukseen ja miljoonapotti – tätä Huuhkajien lohkovoitto tarkoittaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat