Suora

  • "Olen 32 mutta tunnen itseni 75-vuotiaaksi": Vapaaottelija Glenn Sparv tappelee kunnes menee rikki
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

"Rivelutionin" arkkitehti oli ylpeä Huuhkajien taistelusta – "Iso unelma elää"

Suomen jalkapallomaajoukkue koki Markku Kanervan alaisuudessa ensimmäisen tappionsa sitten kesäkuun. Päävalmentaja haluaa hyvän tuloksen Budapestistä.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Suomen päävalmentaja Markku Kanerva kiittää pelaajia.
Jussi Nukari / Lehtikuva

Markku Kanervan ja jalkapallomaajoukkueen välitavoite täyttyi etuajassa, kun Suomen 0–1-tappio Kreikalle Ateenassa riitti Kansojen liigan lohkovoittoon.

Kanervan johtama "Rivelution" on vienyt Huuhkajia melkoisessa lennossa, sillä aiemmat neljä peliä Suomi oli selvittänyt voitokkaasti ja ilman takaiskuja.

– Kunnia pelaajille ja joukkueelle ja taustatiimille. harvoin hymyilyttää tappion jälkeen, mutta nyt siihen on syytä, Kanerva myhäili Yle Urheilun haastattelussa.

– Nyt meillä on takaportti olemassa sitten 2020 keväällä. Matka jatkuu, meillä on Unkari vastassa sunnuntaina ja haluamme ilman muuta palata voittojen tielle.

Lohkovoitto tarkoittaa, että Suomi pääsee maaliskuussa käynnistyvien EM-karsintojen tuloksesta riippumatta pelaamaan lopputurnauspaikasta keväällä 2020. Kansojen liigan pudotuspeleissä kaksi voittoa takaisi C-liigan voiton ja paikan kisoissa.

Kreikkaa vastaan Huuhkajat sai kuitenkin muistutuksen kuolevaisuudestaan: vastustaja onnistui luomaan tukun vaarallisia tilanteita ja olisi voinut venyttää ratkaisun lohkovaiheen viimeiselle kierrokselle.

– Peli oli pikkuisen kaksijakoinen. Ensimmäisellä jaksolla oli erittäin hyviä maalipaikkoja, mutta vähän viimeiset syötöt karkaili. Valitettavasti oma maali tuli, mutta muuten peli oli aika hyvin kontrollissa, Kanerva kertasi.

– Toisella jaksolla Kreikka sai painetta ja meidät puolustuskannalle. Emme saaneet riistoista tarpeeksi palloa omille ja sitä kautta peliin mukaan. Se meni puolustustaisteluksi.

Vaikka UEFAn järjestämän kilpailun lohkovoitto on suomalaisessa jalkapallossa historiallinen temppu, halusi Kanerva pitää katseen päätavoitteessa eli lopputurnauspaikassa.

– Olen ylpeä. Ja olen erittäin ylpeä siinä vaiheessa, kun menemme EM-kisoihin. Pelaajat tiedostavat, että olemme saavuttaneet välitavoitteen ja iso unelma elää, Kanerva totesi.

– Ehkä kun tässä pääsee hotellille vähän rauhoittumaan, niin siitä osaa vähän enemmän nauttia.

Lue myös:

Huuhkajien taistelu toi Kansojen liigan lohkovoiton – Kreikan voitto Ateenassa ei riittänyt

Hradecky kehotti Huuhkajien kannattajia nauttimaan Ateenan illasta: Ehkä mekin lähdemme bisselle

Nousu sarjaporrasta ylemmäs, takaportti EM-turnaukseen ja miljoonapotti – tätä Huuhkajien lohkovoitto tarkoittaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat