Suora

 • Urheilustudio 29.11.
 • Hiihdon maailmancup, miesten 15 km (v) takaa-ajokilpailu
 • StarCraft 2: talviturnaus
 • Rytmisen EM, neliottelu B- ja A-ryhmät
 • Urheilustudio 29.11.
 • Ampumahiihdon MC, naisten pikakilpailu, Kontiolahti
 • Ampumahiihdon MC: Kontiolahti, naisten pikakilpailu
 • Yhdistetyn maailmancup, hiihto-osuus 10 km
 • Mäkihypyn maailmancup, Ruka, HS 142, 1. kierros
 • Urheilustudio 29.11.
 • Mäkihypyn maailmancup, Ruka, HS 142, 2. kierros
 • Urheiluruutu
 • Urheilustudio 29.11.
 • Neliottelu
 • Suomen vahvimman miehen raju tarina: Mika Törrö vaihtoi huumeet, viinan ja vankilan puntteihin - nyt äiti voi nukkua yönsä rauhassa
 • Urheiluruutu

Robin Lod sai halailla entisiä joukkuekavereitaan jo ottelun aikana – paluusta Ateenaan tuli ikimuistoinen: "Vastassa oli etenkin ystäviä"

Robin Lod pääsi juhlimaan Ateenassa maajoukkueuransa suurinta saavutusta yhdessä ystäviensä kanssa, niin Suomen kuin Kreikan joukkueista.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Robin Lod.
Robin Lod.Tomi Hänninen

ATEENA. Ensimmäinen puoliaika. Pallo on hetki sitten pomppinut Albin Granlundin kautta Huuhkajien verkkoon – ensimmäistä kertaa Kansojen liigassa.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin pallo ylittää sivurajan Kreikan kenttäpuoliskolla. Robin Lod ja helleenien keskikenttäpelaaja Zeca vaihtavat hymyillen pari sanaa ja pitkän halauksen. Ottelun päätyttyä sama toistuu kesken kaiken, kun Lod on antamassa kreikkalaistoimittajalle haastattelua.

Pienet hetket kuvastavat monella tapaa sitä, että niissä tärkeimmissäkään otteluissa ei ole lopulta kyse elämästä tai kuolemasta. Lod pääsi juhlimaan olympiastadionilla maajoukkueuransa suurinta saavutusta yhdessä ystäviensä kanssa, niin Suomen kuin Kreikan joukkueista.

Lodin elämässä uusi sivu kääntyi kesällä, kun tämän kolme vuotta kestänyt aika Kreikan suurseura Panathinaikosissa päättyi.

– Vastassa oli tuttuja kavereita, etenkin ystäviä. Olemme viettäneet monta vuotta samassa pukukopissa. Heidän kanssaan pidän yhä tiiviisti yhteyttä, Lod kuvailee.

Pelurin olotila oli monella tapaa erikoinen, eikä vain siksi, että lohkovoitto varmistui ystäviä vastaan tutussa kaupungissa.

– Erikoinen fiilis. Harvemmin hymyilyttää näin paljon hävityn pelin jälkeen, Lod myhäili.

– En ole vastaavaa kokenut maajoukkueen kanssa. On tämä mielettömän hienoa, keskikenttäpelaaja huokaisi.

Peli ei ollut Huuhkajille tai Lodille lainkaan samanlainen kuin kuukautta aiemmin Tampereella. Taituri yritti torstaina avauspuoliajalla samanlaista useamman puolustajan ohittamista, joka pohjusti lokakuussa Huuhkajille elintärkeän osuman.

Tällä kertaa pallo jäi kreikkalaispelureiden jalkoihin.

– Oli kyllä todella vaikea ottelu. Emme saaneet omaa peliä rullaamaan, mutta toki yksikin maali olisi vapauttanut sitä kummasti. Onneksi kaikki antoivat kaikkensa puolustussuuntaan, Lod sanaili.

Ateenalaisseurasta Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Sporting de Gijóniin siirtynyt Lod saa vielä sunnuntaina nauttia pelaamisesta maajoukkuetovereiden kanssa. Suomalainen ei usko, että lohkovoitosta seuraava ulospuhallus näyttäytyisi Unkarissa pelisuoritusta heikentävällä tavalla.

– Luulen, että tässä hetkessä kaikki ovat saaneet lisää virtaa. Paineet ovat poissa. Kaikki voivat vain nauttia siitä viimeisestä pelistä ja antaa kaikkensa siellä.

Lue myös:

Tappion tuoma voitto herkisti Arajuuren – kapteeni oli pakahtua ylpeydestä: "Teimme tänään suomalaista jalkapallohistoriaa"

Huuhkajien taistelu toi Kansojen liigan lohkovoiton – Kreikan voitto Ateenassa ei riittänyt

Nousu sarjaporrasta ylemmäs, takaportti EM-turnaukseen ja miljoonapotti – tätä Huuhkajien lohkovoitto tarkoittaa

Hradecky kehotti Huuhkajien kannattajia nauttimaan Ateenan illasta: Ehkä mekin lähdemme bisselle

"Rivelutionin" arkkitehti oli ylpeä Huuhkajien taistelusta – "Iso unelma elää"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat