Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Potkonen selvitti tiukan MM-avauksensa – iski 16 parhaan joukkoon

Mira Potkonen selvitti avausottelunsa nyrkkeilyn MM-kisoissa Intiassa.

nyrkkeily
Mira Potkonen kuvassa
Mira Potkonen iski jatkoon MM-kisoissa. (Arkistokuva)AOP

Mira Potkonen selvitti tiensä 16 parhaan joukkoon nyrkkeilyn MM-kisoissa Intiassa. 60-kiloisten sarjan kevään Euroopan mestari Potkonen kukisti australialaisen vastustajansa Anja Stridsmanin tuomarien hajaäänin 3–2.

Stridsman on Potkoselle tuttu vastustaja, sillä australialainen katkaisi syyskuussa Espanjassa Potkosen 50 voiton sarjan. Kukaan muu kuin Stridsman ei ole voittanut Potkosta viimeksi kuluneiden kahden vuoden aikana, mutta MM-kehässä Potkonen sai revanssin.

– On kyllä tosi vaikea vastustaja. Yleensä näen paikkoja osumille, mutta hänen kanssaan en. Onnellisesti ollaan kuitenkin jatkossa, Potkonen mietti Nyrkkeilyliiton tiedotteessa.

Potkosen valmentaja Maarit Teuronen oli tiukan ottelun jälkeen vähäsanainen.

– Olihan se vaikeaa, mutta onneksi saatiin käännettyä nyt tärkeässä paikassa numerot toisin päin. Näissä kilpailuissa se on tulos mikä ratkaisee, Teuronen sanoi.

Sarjassaan ykköseksi sijoitettu Potkonen ottelee seuraavansa kamppailunsa sunnuntaina. Potkonen mittaa Valko-Venäjän Alla Jarshevitshin.

Gustafssonille vastustaja Taiwanista

69-kiloisissa otteleva kevään Euroopan mestari Elina Gustafsson pääsi Potkosen tavoin suoraan toiselle kierrokselle. Sarjassa ykköseksi arvioitu Gustafsson kohtaa MM-kehässä sunnuntaina Taiwanin Chen Nien-chinin. Taiwanilainen kukisti avausottelussaan Norjan Madeleine Angelsenin 5–0.

Chen voitti Gustafssonin viime vuonna Puolassa hajaäänin ja on saavuttanut 75-kiloissa muun muassa naisten MM-pronssia vuonna 2016. Chen oli mukana Rion olympialaisissa ja hävisi siellä avausottelunsa.

Lue lisää:

Mira Potkosen "muijakööri" sai kaivattua vahvistusta Rion jälkeen, nyt nopeustreenien teho mitataan MM-kehässä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat