Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Lentopallon EM: Ranska - Serbia
  • Rallin MM, Saksa, kisakooste
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Maple Leafsin valmentaja Mike Babcock varoittaa nuoria pelaajia: "Oman kehityksen kanssa on turha hätäillä – Kasperi Kapanen on tästä hyvä esimerkki"

Kasperi Kapanen (8+6) on startannut määrätietoisesti neljänteen NHL-kauteensa Toronto Maple Leafsin organisaatiossa. Vuodet AHL-liigassa koulivat laitahyökkääjästä maailmantähtien vauhdissa pysyvän ja valmentajien tyyliin sopeutuvan pelaajan.

NHL
Kasperi Kapanen jäällä.
Kasperi Kapanen.Getty Images

LOS ANGELES. Toronto Maple Leafs hankki Kasperi Kapasen kesällä 2015 Pittsburghista, mutta pelaaja teki NHL-debyyttinsä vasta helmikuun lopussa 2016. Kuopiolainen pelasi lähes koko kauden joukkueen AHL-farmiseurassa. Sama linja jatkui viime kauteen asti, jolloin 22-vuotias laitahyökkääjä sai minimaalisesti vastuuta Maple Leafsissa pelaten 38 ottelussa. Tehopisteitä kertyi vaatimattomat 7+2.

– Olen nyt muutaman vuoden pelannut AHL:ssä ja ne ovat kasvattaneet mua siellä. Viime kaudella pääsin puolessa välissä kautta pelaamaan Maple Leafsiin. Tänä vuonna minulle on annettu mahdollisuus pelata koko kausi täällä. Mielestäni se on lähtenyt hyvin käyntiin, sanoo Kapanen Yle Urheilulle Los Angelesissa.

Neljättä kauttaan Toronton päävalmentajana toimiva Mike Babcock on samaa mieltä.

– "Kapi" on tehnyt hyvää työtä tänä vuonna. Hän on nuori kaveri, joka haluaa pelata paremmin. Hänellä on siihen hyvät saumat Nazin (Nazem Kadri) ja Patrick Marleaun ketjussa. Kapilla menee mainiosti, Babcock vakuuttaa.

Babcock on NHL:n arvostetuimpia valmentajia, jonka luotsaamat joukkueet (Detroit Red Wings, Anaheim Ducks) ovat yltäneet Stanley Cupin finaaleihin kolme kertaa. Hän pokasi himoitun maljan 2008 Detroitissa. Babcockin 5,5 miljoonan euron vuosipalkka on suurempi kuin kenenkään muun NHL-valmentajan.

Huippuluotsi varoittaa turhasta kiirehtimisestä nuorten pelaajien kohdalla. Hyvää kannattaa odottaa.

– Koko organisaatio minut mukaan lukien on ollut kärsivällinen, kun Kapi on pelannut alhaalla. Nuorten kavereiden kanssa on turha hätäillä. Jos heidät nostaa NHL:ään ennen kuin he ovat kypsiä, pelaajista ei koskaan tule niin hyviä kuin mihin heillä olisi mahdollisuus. Täällä on oltava todella hyvä joka ilta, eikä oman kehityksen kanssa pidä hosua, ohjeistaa Babcock.

Kärsivällisyys palkitaan

Kapanen tiedostaa hitaan marinoinnin merkityksen. Hän kiittää AHL-vuosiaan taktisesta ja fyysisestä kehityksestään.

– Mun mielestä opin miten pelataan niin kuin valmentaja haluaa ja tietysti alivoimalla, jota nyt pelaan. AHL on hyvä ja kova liiga, jossa oppii pelaamaan oikealla tavalla. Ei se ole aina ollut niin hauskaa pelata siellä, mutta loppujen lopuksi se oli ihan hyvä päätös.

Kolmannen polven kiekkoilijalla on ansiokas taustatuki. SM-liigajoukkue KalPa:n päävalmentajana toimiva Sami-isä pelasi NHL-urallaan Hartfordissa/Carolinassa ja Philadelphiassa. Hänestä on ollut Kasperille paljon apua.

– No varmasti. Monta kertaa isälle soitin vihaisena AHL:stä, mutta hän osasi rauhoittaa ja selitti, että kaikella on tarkoituksensa. Sitä olen aika paljon miettinyt omassa päässäni ja ollut kärsivällinen. Nyt ollaan täällä, naurahtaa Kapanen tiestään Maple Leafsin kakkosketjuun.

Lue lisää:

Liekehtinyt Kasperi Kapanen ennätysiskussa NHL:ssä – peräti kuusi suomalaista osui kierroksella

Mikko Koivu loisti Granlundien kohtaamisessa – Minnesota murskasi Vancouverin

Rajapyykin rikkonut Filppula ja Komarov juonikkaina – 12 maalin paikallistaisto päättyi suomalaisten juhliin

19.11. klo 17:31: Muokattu Babcockin palkkaa koskeva kohta. Babcockin palkka ei ole kaksi kertaa suurempi kuin seuraavaksi parhaiten palkatun.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat