Suora

  • Kultaleijonat palaavat Suomeen
  • Tenniksen Ranskan avoin turnaus: päivän ottelu
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Johaug varautuu suomalaisten vastaanottoon Rukalla: "Se voi olla sekä positiivinen että negatiivinen"

Therese Johaug astelee kansainvälisen hiihtoväen eteen ensi viikonloppuna Rukalla.

hiihto
Therese Johaug kuvassa
Therese Johaug on palannut!EPA

Norjan hiihtotähti Therese Johaug palasi 18 kuukauden kilpailukieltonsa jälkeen voitokkaasti kilpailuihin Beitostölenissä. Johaug voitti täysin ylivoimaisesti kymmenen kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailun.

Kilpailukieltonsa aikana Johaug harjoitteli yksin. Hän keskittyi hiomaan tekniikkaansa sekä kasvattamaan voimaa. Kilpailutilanne on kuitenkin kilpailutilanne, jonka myös viestin olympiavoittaja ja moninkertainen maailmanmestarikin sai kokea.

Johaug käytti kilpailun aikana sääntöjen vastaisia luistelupotkuja ja sai lisäksi huomata muitakin puutteita tekniikassaan.

– Nostan hartioita vähän kilpailun aikana, ja pitää vaan yrittää laskea niitä vähän ennen ensi viikon kilpailuja Kuusamossa. Lisäksi pitäisi saada sukset vielä enemmän alleni ylämäessä, Johaug viittasi suksiensa lipsumiseen.

– Olen nyt vaan niin iloinen, että ensimmäinen kilpailu on takana. Olen jännittänyt tätä paljon ja tuntuu hyvältä olla taas takaisin kilpaladuilla, Johaug sanoi NRK:n haastattelussa kisan jälkeen.

Johaug palaa kansainvälisiin kilpailuihin Rukalla, maailmancupin avauksessa. Johaug ei vielä osaa sanoa millaista vastaanottoa odottaa hiihtoväeltä ja suomalaiskatsojilta.

– Uskon, että pitää varautua vähän kaikkeen. Vastaanotto voi olla sekä positiivinen että negatiivinen. Yritän olla välittämättä siitä, mitä ympärilläni tapahtuu ja keskittyä kilpailuun. Tiedän, että voin tukeutua niihin ihmisiin, jotka ovat aina tukeneet minua.

Maastohiihdon maailmancup alkaa ensi viikonloppuna Rukalla, Kuusamossa. Naiset hiihtävät sprintin lauantaina 24.11. ja kymmenen kilometrin perinteisen hiihtotavan taiston sunnuntaina 25.11.

Lue lisää:

Vakuuttava paluu! Johaug hiihti ylivoimaiseen voittoon – "Erityinen päivä"

Tyly tuomio: Northug hylättiin – "Tuomaristo teki oikean ratkaisun"

Kaksi vuotta sitten hiihtomaailma kohahti Therese Johaugin dopingkäryä, nyt norjalainen sanoo oppineensa vastuuta – "En voi luottaa keneenkään"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat