Suora

  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Rallin MM, Chile, kisakooste
  • Urheiluruutu

MOT vahvisti: Pelicansin Pasi Nurmiselle satoja tuhansia virolaisesta pöytälaatikkoyhtiöstä – paikallislehti kieltää painostuksen

Pelicans nousi otsikoihin, kun Etelä-Suomen Sanomat uutisoi pääomistaja Pasi Nurmisen virolaiselta pöytälaatikkoyhtiöltä saamista rahoista.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Pasi Nurminen
Pasi Nurminen.Tomi Hänninen

Ylen MOT on vahvistanut, että Pelicansin pääomistaja Pasi Nurminen on saanut satoja tuhansia euroja virolaiselta pöytälaatikkoyhtiöltä, jonka taustalla on liikemies Mika Wilenius.

Wilenius on yksi pääepäillyistä Nuorisosäätiön entisten johtajien Aki Haaron ja Perttu Nousiaisen rikostutkinnassa. Kaksikkoa epäillään lahjus- ja talousrikoksista. Nousiainen valittiin kesällä 2016 Lahden Pelicansin hallitukseen, josta hän jättäytyi pois kevättalvella 2018.

Poliisi tutkii virolaisista pöytälaatikkoyhtiöistä tulleita rahoja. MOT:n tiedossa ei ole, että Pasi Nurmista epäiltäisiin rikoksesta. Myös Pelicans on kertonut tiedotteessaan, ettei poliisi ole kuulustellut Nurmista.

Etelä-Suomen Sanomat kertoi aiemmin, että Wilenius olisi rahoittanut Nurmista sadoilla tuhansilla euroilla. Suomen Kuvalehden mukaan uutisointi olisi saanut seuran painostamaan lehteä.

Etelä-Suomen Sanomien vt. päätoimittajan Hanna Myyrän mukaan lehteä ei kuitenkaan painosteta. MOT ei tavoittanut Pelicansin pääomistajaa Pasi Nurmista tai Mika Wileniusta.

Voit lukea koko MOTin jutun täältä.

*Lue myös:
*

Pelicansin pääsponsori toivoo avoimempaa tiedotuslinjaa epäselvistä rahoituskuvioista

Etelä-Suomen Sanomat vastaa Suomen Kuvalehden väitteisiin: Yhteistyö Pelicansin kanssa jatkuu normaalisti

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat