Suora

  • Tenniksen Ranskan avoin turnaus: päivän ottelu
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Espanja romahti Kansojen liigassa - MM-välierän uusinta ratkaisee koko lohkon

Espanjan miesten jalkapallomaajoukkue sai torstai-iltana toistamiseen sokkihoitoa Kansojen liigan A-divisioonan lohko 4:ssä.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Kroatian Tin Jedvaj juhlii maalia Espanjaa vastaan.
Tin Jedvaj iski kahdesti Espanjaa vastaan.AOP

Kroatia oli Espanjalle tyly isäntä torstaina, kun se korjasi Zagrebissa pelatussa ottelussa pisteet lisäajan voittomaalilla lukemin 3–2.

Kroatian sankarina hääri yllättävä nimi, Bayer Leverkusenia edustava laitapuolustaja Tin Jedvaj, joka iski kaksi maalia Espanjan verkkoon. Jedvaj räjäytti kotiyleisön juhlimaan tekemällä voittomaalin Espanjan maalin edestä varsinaisen peliajan jo päätyttyä.

– Olen tietenkin huolissani asioista, joita meidän tulee parantaa. Mutta olen myös sitä mieltä, että jalkapallo ei ole ollut tänään meille reilua, Espanjan päävalmentaja Luis Enrique kommentoi ottelun jälkeen uutistoimisto AFP:lle.

Espanja on romahtanut Kansojen liigassa pahemman kerran ja on nyt vaarassa pudota lohkon ykköspaikalta. Se johtaa kuudella pisteellään lohkoa, mutta neljän pisteen Englanti ja Kroatia voivat suistaa Espanjan ykkössijalta voitolla keskinäisestä ottelustaan.

Voitolla ykköseksi, tappiolla B-sarjaan

Espanja aloitti syksynsä uuden valmentajansa Enriquen johdolla vakuuttavasti hakemalla 2–1-voiton Englannista ja murskaamalla Kroatian 6–0. Torstain tappio oli Espanjalle Kansojen liigassa kuitenkin toinen peräkkäinen, sillä Englanti onnistui tekemään epätodennäköisen ryöstöretken Espanjaan lokakuussa.

– Tämä näyttää, miten kovassa lohkossa olemme. Mutta meillä on vielä mahdollisuus, Enrique sanoi.

Englanti ja Kroatia kohtaavat sunnuntaina Wembleyllä viime kesän MM-välierän uusintaottelussa. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Kroatiassa päättyi maalittomaan tasapeliin.

Torstaina Englanti lämmitteli itseään sunnuntaita varten voittamalla maaottelun Yhdysvaltoja vastaan 3–0.

Sunnuntain ottelun voittaja nappaa ykkössijan ja paikan Kansojen liigan A-divisioonan pudotuspeleissä. Espanja pitää paikkansa lohkoykkösenä, jos Englanti ja Kroatia pelaavat tasapelin.

Tappiolla Englanti ja Kroatia päätyisivät lohkojumboksi ja putoaisivat B-divisioonaan. Jos ottelu päättyy 0-0-tasapeliin, Kroatia jää viimeiseksi - kaikilla muilla tasapeleillä Englanti jää lohkokolmoseksi.

Lue myös:

Huuhkajien taistelu toi Kansojen liigan lohkovoiton – Kreikan voitto Ateenassa ei riittänyt

Nousu sarjaporrasta ylemmäs, takaportti EM-turnaukseen ja miljoonapotti – tätä Huuhkajien lohkovoitto tarkoittaa

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat