Suora

  • Kultaleijonat palaavat Suomeen
  • Tenniksen Ranskan avoin turnaus: päivän ottelu
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Lukko jatkoi HIFK:n tappiokierrettä, Sport hyödynsi pörssikärjen toilailut kuumassa ottelussa

HIFK on hävinnyt jo kuudesti peräkkäin. KalPa katkaisi neljän ottelun tappioputkensa.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Malte Strömwall
SM-liigan pistepörssiä johtava Malte Strömwall istui Vaasan jäähallin jäähyaitiossa neljästi perjantai-iltana. (Arkistokuva.)Tomi Hänninen

Lukko lisäsi kilpailua jääkiekkoliigan taulukon häntäpäässä, kun se ylsi 2–0-vierasvoittoon HIFK:sta. Helsinkiläiset ovat hävinneet nyt jo kuusi peliä peräkkäin, tuoreen onnistumisen myötä raumalaiset ovat enää vain pisteen HIFK:ta jäljessä.

– Ollaan tyytyväisiä, mutta ehdottomasti jalat maan pinnalla. Sarja on tosi kova ja tasainen tällä kohtaa, ollaan vähän takamatkalla, Lukon päävalmentaja Pekka Virta kiteytti.

HIFK:n maalia vartioinut Markus Ruusu ja vieraiden vahti Oskari Setänen ylsivät pitkään täydelliseen suoritukseen. Lukon Arttu Ilomäki sai kiekon viimein verkkoon 50. minuutilla, mutta HIFK haastoi tilanteen ja tapahtuneesta löydettiin videotarkistuksessa maalinvahdin häirintä.

Pian perään, kamppailun 52. minuutilla, vieraiden Eetu Koivistoinen onnistui viimeistelemään hyväksytyn maalin laukomalla kiekon rannekudilla keskisektorilta Ruusun taakse. Lukon Setänen pelasi kauden toisen ja uransa kahdeksannen nollapelin liigassa kuuluen voiton pääarkkitehteihin.

HIFK:n peliä leimasi tehottomuuden ohella tuskaisuus.

– Meidän maalintekopaikkojen siirtely oli valitettavasti aika jähmeätä. Näkee, että otettu turpaan muutama peli, HIFK:n vastuuvalmentaja Ari-Pekka Selin kiteytti.

Sport käytti hyväkseen Strömwallin toilailut

Vaasan Sportin ja Kouvolan KooKoon Liigaottelu oli alusta saakka täynnä tunteita, mutta ei niinkään tuoksuja. Pelaajat kävivät yllättävän kuumina puolin ja toisin, mutta sen verran ehdittiin pelatakin, että Sport voitti 4–1.

– Ei ollut jääkiekon hienouksia, mutta tunnetta ja tapahtumia sitäkin enemmän, tunnusti Sportin päävalmentaja Ari-Pekka Pajuluoma. Varsinainen kalabaliikki syntyi toisen erätauon alkaessa, jossa suu kävi ja osittain nyrkitkin puolin ja toisin. Täydelliseltä hulinalta näyttänyt tilanne poiki vain yhden jäähyn: Sportin maalivahdille Mika Järviselle henkilökohtainen kymmenen minuuttia.

Järvistä harmitti neljä jäähyä keränneen KooKoon pörssikärjen Malte Strömwallin huitominen, joka kohdistui ikävännäköisesti Sportin Jyri Niemen polvitaipeeseen.

– Ei ollut paras mahdollinen ilta, viittasi KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola Strömwallin peliin.

Zohorna ja Mustonen Pelicansin ykköstykit

Pelicans punnersi jo jääkiekkoliigan kolmossijalle voittamalla Lahdessa vierailleen Hämeenlinnan Pallokerhon 4–1. Isäntien ykköstykit ovat pelin ensimmäiset maalit tehnyt laitahyökkääjä Hynek Zohorna ja päätösosuman iskenyt sentteri Aleksi Mustonen, joiden kauden maalimäärä on seitsemän mieheen.

Zohorna, 28, on lahtelaisjoukkueen paras pistemies lukemilla 7+10. Zohorna on kerännyt 17 viimeisimmän ottelunsa aikana tehopisteet 7+7, ja vastustajat ovat tehneet samalla hänen peliaikanaan vain yhden tasakentällismaalin.

– On helppo pelata, kun vierellä on kaksi huippuäijää. Hynekiltä alkaa sujua englantikin, vaikka välillä mennään vielä elekielellä, myhäili kolmen tehopisteen (1+2) iltaa viettänyt Mustonen, 23.

Tylyin lopputulos oli HPK:n maalilla kauden neljättä kertaa torjuneelle Antti Karjalaiselle, 23, jonka liigatilastoissa edellinen voittopeli on muutamaa päivää vaille vuoden ja 14 pelatun ottelun takaa.

– Saimme vasta erätauolla kaikki pelaajat mukaan talkoisiin, ja tuollaisella jäähymäärällä (kahdeksan kaksiminuuttista) emme voi pelejä voittaa, kuittasi HPK-luotsi Antti Pennanen.

TPS:n todellinen pukukoppimaali ei kantanut – KalPa nousi isoon voittoon

Palloilulajeissa puhutaan usein erän loppuhetkien osumista pukukoppimaaleina, mutta harvemmin termi on aivan yhtä konkreettinen kuin Kuopiossa KalPan ja TPS:n välisessä jääkiekkoliigan kamppailussa.

TPS:n Zach Budishin juuri summerin soidessa ohjaama 0–2-osuma sai lopullisen hyväksynnän vasta minuuttien videotarkistusten jälkeen, samalla kun molemmat joukkueet olivat jo hyvän aikaa olleet ensimmäisen erätauon vietossa.

Sitkeästi kotijäällään taistellut KalPa nousi kuitenkin ahdingostaan vahvan toisen erän ansiosta, kun Alexandre Texier ja Otto Leskinen pistivät pelin tasoihin ja lopulta ratkaisu jouduttiin hakemaan voittomaalikilpailusta.

KalPan sankariksi nousi ainoana onnistunut Texier, ja helpottava voitto kirjattiin kuopiolaisille maalein 3–2.

– Henkisesti todella iso voitto meille. Joukkue ei lähtenyt luhistumaan avauserän lopun takaiskuihin, vaan tällä kertaa kärsivällisyytemme riitti, KalPan päävalmentaja Sami Kapanen kiitteli.

Salama-alku siivitti Tapparan voittoon

Tappara vei jääkiekkoliigan Tampereen paikalliskamppailun Ilvestä vastaan maalein 3–1 salama-alun turvin. Kristian Kuusela, Aleksi Elorinne ja Valtteri Kemiläinen veivät Tapparan alle 12 minuutissa 3–0-johtoon, ja Ilves vaihtoi Riku Heleniuksen tilalle maaliin Antti Lehtosen.

Helenius oli päästänyt kuudesta laukauksesta kolme taakseen. Juhani Tamminen rikkoi Ilvekselle kuparisen runsaan 45 minuutin pelin jälkeen, mutta siihen Ilveksen ilonaiheet jäivätkin. Voitto oli Tapparan neljäs peräkkäinen.

Lue myös:

Videotuomarien ratkaisut nostivat tunteet pintaan liigakierroksella – katso itse, pitikö nämä maalit hylätä

MOT vahvisti: Pelicansin Pasi Nurmiselle satoja tuhansia virolaisesta pöytälaatikkoyhtiöstä – paikallislehti kieltää painostuksen

Pelicansista tuttu Pereskokov sai sopimuksen Jukureihin

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat