Suora

  • Elävä arkisto esittää

Ghana runnoi Pikkuhelmarien unelmaa jatkopaikasta – Suomelle toinen tappio MM-areenalla

Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkue kärsi toisen tappionsa MM-kisoissa.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Suomen Dana Leskinen rynnii Ghanan maalille.
Huippuhetket Suomen ja Ghanan U17-ottelusta

Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkue kärsi toisen tappionsa ikäluokan MM-kisoissa Uruguayssa, kun Ghana kukisti Pikkuhelmarit 3–1 (2–0).

Suomen jatkomahdollisuudet eivät ole täysin menneet, sillä Uusi-Seelanti ja Uruguay kohtaavat vielä samana päivänä. Suomelle jää mahdollisuus viimeiseen otteluun, jos Uruguay onnistuu voittamaan Uuden-Seelannin.

Vaikka jatkopaikkaan jäi ohut oljenkorsi, Suomen joukkue otti tappion hyvin raskaasti.

Ottelun alkuhetket tarjosivat sinipaitaisille kylmää kyytiä. Ensin Ghana meni 1–0-johtoon 6. minuutilla ja iski toisen maalin hyvin samanlaisesta tilanteesta 13. minuutilla.

Puolittaisia paikkoja lukuun ottamatta, Suomi ei saanut avauspuoliskolla paljoa aikaan. Tauon jälkeen kentällä nähtiin kuitenkin hyvin toisenlainen joukkue.

Emmi Siren kokeili laukaustaan, kun toista puoliskoa oli pelattu vasta kolme minuuttia. Ghanan puolustus antoi Suomelle muutenkin mahdollisuuksia, mutta parhaat paikat tulivat edelleen Ghanalle.

Maalivahti Anna Koivunen nousi jälleen esiin, kuten turnauksen avausottelussa. Maalivahti onnistui pimentämään kahdella yhtä vastaan hyökkäyksessä vapaaksi pelatun hyökkääjän täysin ja onnistui myös tippaamaan hurjan kaukolauksen riman kautta väljemmille vesille.

Suomen ensimmäinen maali MM-turnauksessa nähtiin 75. minuutilla. Jenni Kantanen pääsi iskemään paluupallon sisään Vilma Koiviston laukauksesta. Tämä selvästi antoi Suomelle uskoa ja hyökkäyksiä vyöryi Ghanan päätyyn.

Pelin viimeinen maali oli epäonnekas. Ghana sai sivuvapaapotkun ja Grace Animah latasi suoraan kohti maalia. Anna Koivunen haroi tyhjää ja pallo upposi Suomen verkkoon.

Näin Pikkuhelmarien saldo turnauksesta on kahden ottelun jälkeen kaksi tappiota. Ghana on voittanut kaksi peliä ja johtaa lohkoa kuudella pisteellä.

Lue myös:

Suomen alle 17-vuotiaat tytöt haastamaan vahvaa Ghanaa selkä seinää vasten: "Jos saamme suorituksen sinne meidän tappiin, voimme odottaa hyvää tulosta"

Suomen maalivahti venyi historiallisessa MM-avauksessa, mutta Uuden-Seelannin uskomaton voittomaali harmitti: "Olin aivan varma, että sain sen kiinni"

Suomen tyttöjen maajoukkue ei kumartele tänään alkavissa jalkapallon MM-kisoissa – "Me tultiin tänne näyttämään, mistä suomalaiset on tehty!"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat