Suora

  • Elävä arkisto esittää

Suomen alle 17-vuotiaiden jatkomahdollisuus elää ohuen oljenkorren varassa – "Viimeiseen matsiin ladataan kaikki, mitä löytyy"

Pikkuhelmarit hävisi myös toisen ottelunsa MM-areenalla. Paikka jatkossa riippuu Uruguayn ja Uuden-Seelannin välisestä ottelusta.

jalkapallo
Suomen Dana Leskinen jää Ghanan Justice Tweneboan jalkoihin.
Juhani Niiranen / Lehtikuva

Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkue taipui myös toisessa ottelussaan ikäluokan MM-kisoissa. Ghana oli Montevideossa pelatussa ottelussa parempi lukemin 3–1.

Päävalmentaja Marko Saloranta kehui vastustajan tehokkuuttaa maalipaikoissa. Ghana meni 2–0-johtoon alle vartissa.

– Vastustaja ei tarvinnut ihan hirveän montaa paikkaa. Ensimmäisellä jaksolla he olivat vaarallisia, me olimme vähän varovaisia. Sitten kun katsotaan meidän paikkoja tuossa pelissä, niin olisimme ehkä ansainneet jotain enemmänkin, Saloranta harmitteli Yle Urheilulle.

Suomi kohtasi avauspelissään Uuden-Seelannin, eikä onnistunut tekemään maaliakaan. Lauantaina joukkue pystyi luomaan paikkoja ja haavoittamaan Ghanan hajanaista puolustusta.

– Olimme paljon lähempänä omaa tasoamme, vaikka vastustaja oli parempi kuin Uusi-Seelanti. On saletti, että kun pelaajat lähtevät tuosta koppiin, niin mitään ei jää kaivelemaan, että joku olisi jättänyt jotain tekemättä, Saloranta sanoi.

– Tulos on raaka. Jalkapallossa aina jossain asioissa parempi voittaa, he olivat tosi tehokkaita boksissa.

Tappio oli rankka pettymys joukkueelle, vaikka päätavoite eli paikka lohkon kahden parhaan joukkoon ja jatkopeleihin on vielä elossa. Siihen vaaditaan kuitenkin Uruguayn voittoa Uudesta-Seelannista sekä onnistumista lohkovaiheen viimeisessä ottelussa.

Jatko ei ole siis enää omissa käsissä.

– Toivomme, että saamme ystäviltämme Uruguaylta (apua), että he voittavat tänään ja meillä säilyy unelma hengissä. Kävi niin tai näin, voitte olla varmoja, että viimeiseen matsiin ladataan kaikki mitä löytyy. Haluamme voiton siitä, Saloranta vakuutti.

Lue myös:

Ghana runnoi Pikkuhelmarien unelmaa jatkopaikasta – Suomelle toinen tappio MM-areenalla

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat