Suora

  • Urheiluruutu
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Hyväksikäytöstä tuomittua lääkäriä suojannut Yhdysvaltain voimisteluliiton johtaja erosi

Hyväksikäyttöskandaali on ravistellut Yhdysvaltain voimisteluliittoa.

voimistelu
Etusivun uutisia Larry Nassarista.
AOP

Yhdysvaltain voimisteluliiton toiminnanjohtaja Ron Galimore erosi perjantaina liittoa ravistelevan hyväksikäyttöskandaalin takia. Galimore oli liitossa korkeimmassa asemassa ollut työntekijä, joka toimi tehtävässään liiton entisen lääkärin Larry Nassarin toimikaudella.

Nassar tuomittiin helmikuussa pitkään vankeusrangaistukseen. Hän tunnusti syyllistyneensä yli 250 naisvoimistelijan seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Entinen olympiavoimistelija Galimore työskenteli liitossa vuodesta 2011.

Hänen arvioidaan suojanneen Nassaria muun muassa vuonna 2015, kun Nassarin toimet alkoivat paljastua liitossa. Galimore väitti tuolloin, että Nassar oli pois kisajoukkueesta henkilökohtaisten syiden takia, vaikka tutkinta lääkärin toimista oli jo aloitettu.

– Olen aina toiminut vastuullisesti ja korostanut urheilijoiden parasta, Galimore vakuutti USA Today -lehdelle.

Ennen Galimorea liitosta lähti muun muassa puheenjohtaja Steve Penny. Hänet pidätettiin lokakuussa epäiltynä hyväksikäyttöskandaalin tutkinnan vaikeuttamisesta.

Marraskuun alussa selvisi, että Yhdysvaltain olympiakomitea yrittää kumota maan voimisteluliiton aseman lajin keskusjärjestönä, koska liitto ei ole pystynyt uudistamaan toimintaansa hyväksikäyttöskandaalin jälkeen.

Olympiakomitean toimitusjohtaja Sarah Hirshland kertoi asiasta yhdysvaltalaisille voimistelijoille suunnatussa avoimessa kirjeessä.

Hirshlandin mukaan voimisteluliitto ei ole kyennyt uudistamaan toimintakulttuuriaan ja johtoaan eikä palvelemaan jäseniään.

– Te ansaitsette parempaa, Hirshland sanoi kirjeessä.

Lue lisää:

USA:n olympiakomitea aikoo kumota voimisteluliiton aseman keskusjärjestönä – hyväksikäyttöskandaali ei ole muuttanut toimintatapoja

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat