Suora

  • Uinnin lyhyen radan MM

Latvala murehti sateessa menetettyjä sekunteja: "Tämä on typerää"

Ott Tänak vahvisti johtoaan Australian MM-rallissa, mutta Sebastien Ogier on ajamassa mestaruuteen.

ralliautoilu
Jari-Matti Latvala kuvassa
Jari-Matti Latvala pettyi esityksiinsä lauantain viimeisillä erikoiskokeilla.EPA

Sade väritti Australian MM-rallissa toisen ajopäivän päätöstä, mutta Viron Ott Tänak vahvisti asemiaan kauden päättävän rallin kärjessä. Toyotan kaksoisjohdon varmisti Jari-Matti Latvala, mutta hänen eronsa kärkeen kasvoi 21,9 sekuntiin. Latvala menetti asemiaan kahdesti ajetulla 1,27 kilometrin erikoiskokeella.

- Minun osaltani nämä ajat pitäisi vetää yli. Tämä on typerää, kun häviää kymmenen sekuntia alle kahdella kilometrillä. Kun osa ajaa kuivassa kelissä, osa märällä, kuljettajat eivät ole samassa kisassa, Latvala murehti MM-sarjan radiolle.

Kauden päätöskisasta on ajamatta enää kuusi erikoiskoetta. Fordin Sebastien Ogier on kiinni kuudennessa peräkkäisessä maailmanmestaruudessa, sillä MM-sarjaa johtava Ogier ajaa kuudentena.

- Sade teki viimeisestä erikoiskokeesta todella liukkaan, Ogier sanoi MM-sarjan radiolle.

Mestaruudesta Ogierin kanssa kisaava Hyundain Thierry Neuville on kahdeksantena, noin 50 sekunnin päässä Ogierista. Latvalan takana kolmantena on Uuden-Seelannin Hayden Paddon, jonka ero suomalaiseen on 4,4 sekuntia.

Muista suomalaisista Toyotan Esapekka Lappi on viidentenä 50 sekunnin päässä kärjestä ja Fordin Teemu Suninen yhdeksäntenä lähes kolmen minuutin päässä kärjestä.

- Tuen tallikavereita, jotta voimme varmistaa merkkimestaruuden, Lappi sanoi.

Juhliiko Mäkisen talli valmistajien mestaruutta?

Tommi Mäkisen johtama Toyota-talli johtaa valmistajien MM-sarjaa ennen Australian rallia. Kun kaikki tallin autot ovat viiden parhaan joukossa, mestaruustaistelu näyttää tallin kannalta hyvältä.

Mäkisen johtamalle Toyotan tiimille mestaruus olisi mannaa, sillä rallibisneksessä se on tärkeämpi kuin suurta yleisöä kiinnostava kuljettajien MM-titteli.

– Mestaruus merkitsisi tiimille huimasti. Meillä on paljon työntekijöitä, jotka eivät ole sitä koskaan voittaneet vaikka ovat olleet jo vuosia rallitouhussa mukana. Se olisi iso palkinto kovasta työstä, Latvala tunnelmoi ja kertoi tukevansa rallin kärkimiestä Tänakia.

– Meillä oli päivällä palaveri tiimin kanssa ja sovittiin, että ei ajeta kilpaa keskenään. Viesti oli, että pitää olla järkevä, Latvala sanoi päivän päätteeksi.

Kilpailu jatkuu lauantain myöhäisillassa Suomen aikaa ja päättyy sunnuntaina aamuyöllä.

TILANNE 18/24 EK:N JÄLKEEN

1) Ott Tänak Toyota 2.07.52,0
2) Jari-Matti Latvala Toyota + 21,9
3) Hayden Paddon Hyundai + 26,3
4) Mads Östberg Citroen + 46,6
5) Esapekka Lappi Toyota + 50,4
6) Sebastien Ogier Ford + 1.44,8
7) Elfyn Evans Ford + 2.04,6
8) Thierry Neuville Hyundai + 2.35,2
9) Teemu Suninen Ford + 2.49,0
10) Craig Breen Citroen + 6.26,8

Lue lisää:

Tänak kärjessä, Latvala kakkosena – Ogier kiinni mestaruudessa

Suosittelemme

Tuoreimmat