Suora

  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Tähtipelaaja Nico Rönnberg valloittanut Mestarien liigan maalipörssin – Cocks jahtaa lisäpisteitä Espanjassa

Historiallisen avausvoiton käsipallon Mestarien liigassa isänpäivänä napannut Riihimäen Cocks kohtaa Ylen tv-pelissä D-lohkon kolmosen Ademar Leonin.

käsipallo
Nico Rönnberg teki seitsemän maalia Cocksin Mestarien liigan ottelussa Elverumia vastaan.
Nico Rönnberg johtaa Mestarien liigan maalipörssiä.EPA

Käsipallon Mestarien liigan ottelu Ademar Leon-Cocks 17.11. TV2 kello 20.25 alkaen

Cocksin pelaajat ovat matkustaneet hymyssä suin Riihimäeltä historialliseen Leonin kaupunkiin Luoteis-Espanjaan.

Voiton makuun päässyt Cocks kohtaa vierasottelussa D-lohkon kolmosen Ademar Leonin, joka tappelee viime kauden tapaan jatkopaikasta.

Cocksin ansiosta myös Suomen käsipallossa rakennetaan uutta pohjaa menestykselle. Nico Rönnberg johtaa 48 osumallaan Mestarien liigan maalipörssiä seitsemän kierroksen jälkeen. Lisäksi Teemu Tammisen 36 maalia riittävät listalla kympin sakkiin. Laitapelaajien vertailussa Tamminen on jaetulla viidennellä sijalla.

Rönnberg ja Tamminen johdattivat Cocksin ensimmäiseen lohkovoittoon, kun Wacker Thun kaatui isänpäivänä Vantaalla maalein 31–29.

Ottelussa 10 maalia heittänyt Rönnberg pysyi nöyränä, vaikka kiinnostus kasvaa kohisten Euroopan suurseuroissa.

– Se (sijoitus maalipörssissä) on hyvä ikkuna Eurooppaan, mutta ei se kärkipaikka niin tärkeätä ole. Tärkeämpää on joukkueen voittaminen ja pisteet. Kiinnostusta on toki varmasti enemmän tämän kauden jälkeen muualta meitä kohtaan, Rönnberg sanoi Yle Urheilulle Tammisen vierellä.

Kapteeni Tamminen uhoaa lisäpisteiden perään

Kotivoittoa hetken hehkuttanut Tamminen halusi jo lähteä seuraavien vastustajien niskaan.

– Kyllä me pisteitä lähdetään hakemaan, emme nöyristele. Ensin hyvä lomamatka Espanjaan, sitten nopeasti takaisin Suomeen ja taas Romaniaan (Dinamo Bucuresti 21.11.) hakemaan pisteitä.

Rönnbergin mukaan parannettavaa riittää rutkasti, etenkin vieraspeleissä. Cocksin johto on sulanut vierasotteluissa kahdesti, ja Puolassa Wisla Plock antoi kyytiä lukemin 34–18.

– Vieraspeleissä olemme pelanneet hyvin noin 35–40 minuuttia. Kärsivällisyyttä on oltava enemmän ja vielä joukkuepeliä, niin homma hoituu, Rönnberg pohdiskeli.

Yle Urheilun asiantuntija Tomi Salminen tietää, kuinka paljon Cocksin tehokaksikkoa seurataan Euroopassa.

– Cocks saanut paljon huomiota ja ihan syystä. Miljonäärit ja maailmantähdet ovat listalla Rönnbergin alapuolella, niin totta kai sitä ihmetellään. Rönnberg on sekä merkattu että seurattu pelaaja. Luulen, että hänet noteerataan jo yleisössäkin, Salminen kertoi.

Ademar Leon ei aliarvioi Cocksia

Ademar Leonilla on kotikentällä kovat panokset. Voitolla Leon nousisi D-lohkossa pisteen päähän kärkijoukkue Wisla Plockista. Kaksi parasta joukkuetta etenee D-lohkosta jatkopeleihin.

– Leon taistelee jatkopaikasta eikä varmasti aliarvioi Cocksia, sillä Baltian liigassa Cocks on tottunut voittamaan vieraskentillä. Tasainen peli tulossa, Salminen ennakoi.

Leonilla on taitava pelinrakentaja, brasilialainen Marques. Lisäksi laitapelaajat Jaime Fernandez Fernandez ja Mario Lopez Alvarez ovat huippuvaarallisia pallotaitureita.

– Vasemmalla laidalla pelaava Fernandez Fernandez on voittanut nuorten mestaruudet EM- ja MM-kisoissa. Hänet valittiin viime kauden päätteeksi pelipaikkansa maailman parhaaksi nuoreksi pelaajaksi.

Cocks ja Ademar Leon kohtasivat Mestarien liigan avauskierroksella syyskuussa Vantaalla. Silloin peli päättyi pistejakoon maalein 19–19.

Käsipallon Mestarien liigan ottelu Ademar Leon-Cocks 17.11. TV2 kello 20.25 alkaen

Lue myös:

Riihimäen Cocks nousi historialliseen voittoon käsipallon Mestarien liigan lohkovaiheessa – "Meinasi tulla itku"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat