1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Suomalainen moottoripyöräilijä ajoi ikonisessa Macaon GP:ssä ensimmäistä kertaa 33 vuoteen – Erno Kostamo pääsi puujalalla: ”Tulipa tämäkin suoritettua, ja hengissä selvisin”

Macaon GP tunnetaan vaikeudestaan, sillä kaupungin keskustassa kulkevaa rataa reunustavat teräskaiteet.

Kuva: Milan Kubin

Erno Kostamo kisasi ikonisessa Macaon GP:ssä ensimmäisenä suomalaisena moottoripyöräilijänä sitten vuoden 1985. Kostamo oli Macaossa vaikealla katuradalla 17:s, kun kisa keskeytettiin yhdeksännellä kierroksella sattuneen kolarin jälkeen. Kostamo lähti kisaan 16. ruudusta ja oli parhaimmillaan 14:s, mutta menetti ajovirheen takia muutamia sijoja.

– Autot olivat aamulla levittäneet vähän öljyä, ja eräässä tiukassa mutkassa jouduin nostamaan pyörää pystyyn öljyn päältä ajaessani. Rengas osui hieman valliin ja heitti pyörää keskemmäs rataa, jolloin takaa tullut kuljettaja osui reiteeni. Sain tilanteessa puujalan ja ohi pääsi kolme kuskia, Kostamo manasi tiedotteessa.

Joka tapauksessa Kostamo oli lopputulokseen tyytyväinen.

– Olo oli kaikin puolin huojentunut. Ensimmäistä kertaa mietin, että tulipa tämäkin suoritettua, ja hengissä selvisin, Kostamo nauraa.

Kostamolle jäi sen verran nälkää, että toisella IRRC-kaudellaan kolmanneksi sijoittunut suomalainen haluaa kisata ensi vuonnakin Macaossa, jos vain kisaorganisaatiolta heltiää kutsu.

– Uusi juttu asettaa aina omat haasteensa, mutta ensi vuonna täällä kilpaileminen on varmasti paljon helpompaa. Sama oli IRRC-sarjan kanssa, toisella kaudella olin paljon valmiimpi, ja siitä oli merkittävästi hyötyä, Kostamo toteaa.

Macaon GP tunnetaan vaikeudestaan, sillä kaupungin keskustassa kulkevaa rataa reunustavat teräskaiteet. Vuodesta 1954 järjestyssä kilpailuissa on suomalaisista autoluokkiin osallistuneet muun muassa Mika Häkkinen, Mika Salo ja JJ Lehto.

Lue myös:

Erno Kostamo haluaa ratamoottoripyöräilyn ammattilaiseksi