Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Eero Markkasen minuutit ovat tiukassa, haussa taas uusi vaihtoehto – maajoukkue ja kannattajat antaneet virtaa vaikeaan syksyyn: ”Jatkakaa samaan malliin”

Huuhkajien täsmävaihtomies tietää oman roolinsa Suomen paidassa, mutta seurajoukkueessa penkille tipahtaminen sai pelurin ymmälleen.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Eero Markkanen AIK:ssa vuonna 2017.
AOP

BUDAPEST. Neljä vuotta sitten Eero Markkanen oli se Markkanen, josta kirjoitettiin otsikoita. Ruotsissa AIK:n riveissä maaleja mättänyt jyväskyläläinen siirtyi kesällä Real Madridin kakkosjoukkueeseen. Valtatie oli avoin. Kaksimetrisen hyökkääjän tarina oli kuljettanut tämän muutamassa vuodessa jalkapallon Kakkosen Vihtavuoren Pamauksesta kolkuttamaan suurseuran portteja.

Neljä vuotta myöhemmin otsikoissa paistattelee veli Lauri. Eero Markkanen taas on etsimässä mahdollisesti kalenterivuotensa neljättä lainaseuraa. AIK:n sopimuspelaaja on hakenut peliaikaa niin Saksan kakkostasolta Dresdenistä kuin Tanskan liigan Randersista. Elokuussa Markkanen lainattiin peliajan toivossa Ruotsin pääsarjan sisällä Dalkurdiin.

Pelit uudessa seurassa alkoivat hyvin, kun Markkanen onnistui nopeasti maalinteossa. Lokakuisen maajoukkuetauon jälkeen pelaaja kuitenkin putosi penkille.

– Nyt taas etsitään uutta vaihtoehtoa, Markkanen huokaa.

– Ei tässä auta kun tehdä töitä ja olla parempi. Kyllä se on aina enemmän itsestä kiinni kuin mistään muusta, hyökkääjä jatkaa.

Minuutit ovat olleet tiukassa myös maajoukkueessa, mutta Huuhkajissa Markkasen on helpompi sitoutua rooliinsa. Markkanen tarjoaa Markku Kanervalle erilaisen vaihtoehdon, jota hyödyntää silloin, kun vastustajalle on tarvetta antaa erilaista painetta.

– Ei roolista nyt suoraan ole keskenään keskustelua käyty valmentajan kanssa. Tiedän kuitenkin roolini. Teemu (Pukki) ja Jasse (Tuominen) ovat nyt pelanneet ja itse tulen penkiltä, kun tarvitaan maali. Tuon sen uuden vaihtoehdon, kun pitää pelata pidempiä palloja, Markkanen kertoo.

Energiaa maajoukkueen menestyksestä

Kreikkaa vastaan pelatussa ottelussa Markkanen jännitti koko ottelun penkiltä. Huuhkajat vaihtoi puolustusvaihteelle, eikä hyökkääjälle ollut tällä kertaa käyttöä. Penkillä jännittäminen ei ole koskaan helppoa, mutta tällä kertaa Markkasen valtasi rauhallisempi tunne.

– Onhan se aina raastavaa, kun tietää, että jos vastustaja tekee maalin, niin se muuttaa paljon tilannetta. Jotenkin oli henkilökohtaisesti kuitenkin sellainen fiilis, että emme sitä päästä. Pelasimme niin tiiviisti. Jännitti, mutta olo oli silti turvallinen, Markkanen kuvailee.

Sunnuntai-iltana Unkaria vastaan pelattavaan otteluun Kanerva tulee tekemään kahdesta neljään muutosta avauskokoonpanoon. Markkasen paikka avauksessa ei ole sieltä todennäköisimmästä päästä, mutta minuutteja hyökkääjälle lienee silti tiedossa, ainakin jos Kanervan arviot viihdyttävästä ja hyökkäysvoittoisesta ottelusta pitävät paikkansa.

– Tietenkin sitä aina haluaa pelata. Kaikilla on roolinsa joukkueessa, mutta kaikki eivät mahdu pelaamaan. Sitä varten tehdään töitä, että pelaamaan pääsisi, Markkanen sanailee.

–Se rooli on otettava, minkä saa, hän naurahtaa.

Markkasen syksy on ollut vaikea, mutta osana maajoukkuetta hän on saanut myös paljon energiaa. Ison kiitoksen tästä Markkanen antaa myös Huuhkajien kannattajille. Onhan hän itsekin kannattajakatsomon kasvatti. Markkanen siis tietää, mitä Suomen menestys ryhmää seuraaville merkitsee.

– Siitä on niin pitkä aika, kun olen kannattajakatsomossa ollut. Tiedän kuitenkin, että kun aktiivisesti seuraa jotain joukkuetta ja tulee menestystä, niin se on tosi hyvä juttu ja tuntuu hyvältä.

– Se tuki ja kannatus, jota olemme koko syksyn ajan saaneet, on ollut aivan upeata. Kyllä se aina antaa pelaajille virtaa. Jatkakaa samaan malliin, jos terveisiä voi lähettää, Markkanen huikkaa.

Lue myös:

Lohkovoiton varmistanut Huuhkajat tekee muutoksia Unkari-otteluun, joka on kaukana merkityksettömästä – lyhyt palautuminen tuo omat haasteensa

Huuhkajien täydennysmies pettyi torstaina itseensä – Tanskassa olonsa ”voittamattomaksi” tunteva Joni Kauko kertoo nyt maajoukkuepelien haastavuudesta

Huuhkajat lohkovoittoon johdattanut kapteeni on taisteleva nallekarhu ja ”unelmavävy” – ja osin siksi Paulus Arajuuri on Huuhkajille korvaamaton: ”Pää on ylimpänä”

Paljastiko Kanervan ele kansainvälisen median edessä Huuhkajien kokoonpanomuutoksen tilkitsemään heikkoa kohtaa? Asiantuntija: Varmasti mietinnässä

Huuhkajien menestyksen yksi tuntemattomista työkaluista on ammattilainen, jonka tietopankki on korvaamaton

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat