Suora

  • Uinnin MM, aamun kilpailut
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM

MM-kisojen ykkössijoitettu Gustafsson taipui tutulle vastukselle heti avauksessa: ”Olin, että missä ihmeessä se menee?”

Elina Gustafsson koki taiwanilaisen Chen Nien-chinin jälleen kerran liian liukkaaksi.

nyrkkeily
Elina Gustafsson lähikuvassa
Alexandra Kral-Leszczynski

Nyrkkeilyn MM-kisoissa Delhissä Elina Gustafsson hävisi avausottelunsa tutulle vastustajalle Taiwanin Chen Nien-chinille. 69-kiloisten sarjaan ykkössijoitettuna lähtenyt Gustafsson oli jo hävinnyt 75-kiloisissa samalle taiwanilaisille vuosi sitten.

Gustafssonin mukaan hän ei päässyt taaskaan liukasta vastustajaa vastaan käyttämään omia vahvuuksiaan. Vasta viimeisessä erässä suomalainen sai kiinni juonesta, kun taiwanilainen väsyi.

– Minusta tuntui, että hän oli kevyempänä entistäkin liukkaampi. Ei siinä mitään ihmeellistä silti ollut. En vain saanut kiinni. Hän oli hyväjalkainen. Hän oli siellä, täällä ja tuolla. Olin, että missä ihmeessä se menee, Gustafsson hämmästeli.

Valmentaja Maarit Teuronen sanoi, että Gustafssonin otteista puuttui tietynlainen määrätietoisuus.

– Elina ei saanut hommaa alusta asti pellittämään. Vasta viimeisessä erässä hän lähti lyömään tarpeeksi röyhkeästi, Teuronen arvioi.

Gustafsson oli sairastellut ja oli ollut loukkaantuneena ennen MM-kisoja, mutta Teurosen mukaan se ei vaikuttanut. Siitä yksi esimerkki oli lopun erävoitto. Kilpaottelut syksyllä olivat silti jääneet vain yhteen. Tammer-turnauksessa olisi tullut kolme ottelua lisää, mutta silloin suomalaisnyrkkeilijä oli kipeänä.

– Niille asioille ei valitettavasti voida mitään, Teuronen sanoo.

Seuraavaksi Gustafssonia odottaa pieni tauko. Urheilijan mukaan hyvä puoli Delhin MM-kisoissa oli se, että niillä ei ollut mitään panosta esimerkiksi tuleviin arvokisoihin pääsemistä ajatellen. Teurosen toiveissa olisi järjestää Gustafssonille sekä sunnuntaina puolivälieriin nyrkkeilleelle Mira Potkoselle leiri alkuvuodesta. Vuosi 2019 on tärkeä, sillä ohjelmassa on kolmet arvokisat.

– Helmikuusta lähdetään kisailemaan todennäköisesti kerran kuussa. Kyllä siinä rutiinia taas tulee, Teuronen totesi.

Lue lisää:

Gustafssonille yllätystappio avausottelussaan MM-kehässä – Potkonen heittämällä kahdeksan parhaan joukkoon

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat