Seagulls palasi trilleripelissä voittajaksi – "Paljon on vielä tehtävää"

Helsinki Seagullsin alkukausi on ollut todella synkkä, mutta voitto hallitsevasta mestarista tuo lisää valoa.

Mikko Larkas Kuva: AOP

Helsinki Seagulls palasi miesten Korisliigassa viiden pelin tappion jälkeen voittajaksi todellisessa trillerissä, jossa se voitti kotihallissaan Kauhajoen Karhun 82-81.

Karhu piti pientä johtoa suurimman osan ajasta, mutta Seagullsin loppukiri käänsi viimeisellä minuutilla 75-72-vierasjohdon 79-75-kotijohdoksi. Tuon jälkeen heiteltiin vapaaheittoja molempiin koreihin sillä tuloksella, että Karhu nousi kolme sekuntia ennen loppua uudelleen edelle 81-80.

Viimeisessä hyökkäyksessä Seagullsin tulokas Juwan Staten hankki korilleajolla vapaaheitot. Staten loukkaantui tilanteessa sen verran, että veteraani Timo Heinonen tuli hänen tilalleen nakkaamaan vapaaheitoilla isäntien voittopisteet.

- Tämä oli työvoitto. Suunta on oikea, kun tappioiden sarja katkesi. Paljon on vielä tehtävää, jotta alamme pärjätä, totesi Seagullsin valmentaja Mikko Larkas.

Seagullsin tehokkaimpia olivat Christopher Ortiz 28:lla ja Salossa toissa kaudella pelannut Staten 23 pisteellä. Durrell Summers teki Karhulle 23 ja Michael Moser 17 pistettä.