Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

MM-joukkue väläytti virettään Vaasan SM-uinneissa: "Koko ajan sujuu paremmin"

Edustusuimareiden takaa puskee kiihtyvällä vauhdilla haastajaa.

urheilu
Jenna Laukkanen
AOP

Maajoukkueuimarit olivat ennätysvauhdissa Vaasan SM-uinneissa ja kisat osoittivat, että takaa on myös tulossa vauhdilla haastajia. Vaikka SM-uinnit olivat vain vajaa kuukausi ennen lyhyen radan MM-kisoja, kisajoukkueen uimareilla kunnonajoitus näytti olevan kohdallaan.

Varsinkin kärkiuimareiden Ari-Pekka Liukkosen, Matti Mattssonin ja Mimosa Jallow'n ennätysvauhti lauantaina oli vakuuttavaa. Jenna Laukkanen on viime aikoina ajanut sisään sekauintia, joka vaatii töitä rintauimariksi erikoistuneelta Laukkaselta. Sunnuntaina sekarivauhti riitti silti Suomen 100 metrin Suomen mestaruuteen.

- Koko ajan sujuu paremmin, mutta käännöksissä on edelleen petraamista. Ajoitus on tärkeä, mutta ei sitäkään saisi liikaa miettiä, Laukkanen tuumi.

Laukkanen joutui uimaan sunnuntaina 100 metrin sekauinnin finaalin ilman vetoapua. Hän ui siitä huolimatta lähelle ennätystään ajalla 59,30. Hanna-Maria Seppälän Suomen ennätyksestä hän jäi 44 sadasosaa.

- Huomasin jo 50 metrin käännöksessä, että soolouinti on tulossa. Viime vuonna Mimmu (Mimosa Jallow) auttoi haastajana paljon, Laukkanen muisteli.

Laukkanen oli tyytyväinen viikonloppuun, joka kaikesta päätellen palveli myös MM-valmisteluja.

- Kisat menivät paremmin kuin osasin odottaa. Sen tietenkin huomasi, että lyhyen palautumisen takia kuormitus tuntui koko ajan enemmän. Kuntoa löytyi silti hyvin vielä viimeisenä päivänä.

Laura Lahtinen kauhaisi jättipotin

Perhosuimari Riku Pöytäkivi osoitti oivaa tuloskuntoa, mikä tietää hyvää joulukuun MM-kisoissa Kiinan Hangzhoussa.

Varmasti pari asiaa jäi kuitenkin kaivelemaan Pöytäkiveä. Jos huippu-urheilussa on yhtään kyse tuurista, se olisi voinut olla Pöytäkivellä parempikin. Hän jäi 100 metrin perhosuinnossa seitsemän sadasosaa Suomen ennätyksestään ajalla 51,24. Sunnuntaina Pöytäkivi jäi 50 metrillä viisi sadasosaa niin ikään omasta Suomen ennätyksestään ajalla 22,82. Kisojen mitalirohmu oli Helsingfors Simsällskapin Laura Lahtinen,15, joka saalisti nuorten ja aikuisten sarjat mukaanlukien 25 kultamitalia. Lukuun on laskettu myös viestimestaruudet.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat