Suora

  • Urheilua Yle Puheessa: Siim Liivik
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Tenniskausi huipentui yllätysvoittoon – nuori saksalainen tyrmäsi maailman ykköspelaajan

Alexander Zverev eteni yllätysvoittoon ATP-finaaliturnauksen loppuottelussa Novak Djokovicia vastaan.

tennis
Alexander Zverev.
AOP

Saksan Alexander Zverev kukisti tenniksen ATP-finaaliturnauksen loppuottelussa Serbian Novak Djokovicin. Loppulukemat merkittiin muotoon 6-4, 6-3.

Djokovic ei ollut hävinnyt turnauksessa yhtäkään erää ja kesän Wimbledonista alkaen hän oli voittanut 37 ottelustaan 35. Hän lähti siten ennakkosuosikkina myös sunnuntain finaaliin, jossa Zverev esiintyi ensimmäisenä saksalaispelaajana sitten Boris Beckerin vuonna 1996.

Zverev kykeni horjuttamaan Djokovicin syöttöä, jolla serbialainen oli dominoinut vastustajia pitkin viikkoa. Saksalainen kirjautti neljä syötönmurtoa ja tykitti itse kymmenen ässäsyöttöä.

Zverev ja Djokovic kohtasivat jo lohkovaiheessa. Silloin Djokovic oli vahvempi numeroin 6-4, 6-1.

Matkalla loppuotteluun Zverev, 21, nujersi muiden muassa Roger Federerin. Turnausvoitto oli hänelle kauden neljäs ja uran kymmenes.

Nelinpeliturnaus päättyi aiemmin sunnuntaina yhdysvaltalaisten Mike Bryanin ja Jack Sockin voittoon. Parivaljakko voitti trilleriksi yltyneessä finaalissa ranskalaisparin Pierre Hugues Herbert - Nicolas Mahut luvuin 5-7, 6-1, 13-11.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat