Suora

  • Urheilukierros
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JPN - ENG
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SCO - ARG
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Lukas Hradeckyn korvaaja myönsi virheensä Unkari-tappiossa: ”Nämä katsotaan jälkikäteen”

Suomen jalkapallomaajoukkueen tolppiin väliin päässyt Jesse Joronen harmitteli esitystään Kansojen liigan lohkovaiheen päätöspelissä.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Jesse Joronen, Teemu Pukki
Jesse Joronen ja Teemu Pukki kiittivät Suomen faneja kovasta kannustuksesta, vaikka tappio Budapestissä tulikin.Lehtikuva/Jussi Nukari

Jesse Joronen sai Kansojen liigan lohkovaiheen päätöspeliin oivan näyttöpaikan, kun Markku Kanerva päätti edeltävänä päivänä vinkata mahdollisuudesta päästä tolppien väliin Lukas Hradeckyn tilalle.

Joronen ei kuitenkaan loistanut Budapestin illassa. Unkari vei ottelun avauspuolikkaan osumilla 2–0. Joronen otti omaan piikkinsä molemmat Unkarin maalit.

Ensimmäisessä osumassa hieman ennen puolen tunnin pelin täyttymistä Ádám Szalai sijoitti pallon Jorosen taakse viidestätoista metristä. Toisessa maalissa Joronen sai käsiään väliin vetoon, mutta Ádám Nagy onnistui Unkarille komean sommitelman päätteeksi.

– Szalain tapainen hyökkääjä laittaa tuollaisesta paikasta hyvällä prosentilla sisään. Silloin sitä joutuu vähän lukemaan. Luin tilanteen ja hänen jalkansa väärin. Szalai pääsi iskemään toiseen kulmaan, Joronen sanoi Yle Urheilulle Budapestissa.

– Toisessa maalissa oli ihan otettavissa oleva veto. Se jäi harmittamaan itseäni. Mutta nämä katsotaan jälkikäteen videolta ja mietitään, mitä voisi tehdä eri tavalla.

Lisäksi Jorosella oli ajoittain suuriakin hankaluuksia pelin avaamisen kanssa.

– En ole tyytyväinen pelin avaamiseen. Totta kai siinä on asioita, joita pitää käydä joukkueen kanssa läpi. Ne varmastikin käydään ensi leirillä. Luken vahvuuksia on jalalla pelaaminen. Minulla on siinä kehitettävää, Joronen vertasi käytänössä aina pelaavaan Suomen ykkösvahtiin Hradeckyyn.

Isossa kuvassa Suomi oli kuitenkin jo varmistanut lohkovoittonsa eli nousun Kansojen liigan B-divisioonaan sekä mahdollisen takaportin vuoden 2020 EM-kisoihin C-divisioonan välieristä, jos paikkaa ei tule ensi vuoden maaliskuussa alkavista EM-karsinnoista. Lohkovoittajan tunteeseen Joronenkin tukeutui tappion hetkellä.

– Se oli meille erinomaisen tärkeää ja myös historiallista, että voitetaan A-maajoukkueena jotain. Sitten lähdetään tähtämään siihen, että voitetaan seuraavia lohkoja ja tarpeen vaatiessa playoffeja, Joronen painotti.

– Meillä on henkisesti vahva joukkue ja suurin osa pelaajista pelaa isoja minuutteja, niin se antaa meille mahdollisuuksia päästä jatkoon.

Lue lisää:

”Itseluottamus kääntyi meitä vastaan" –Huuhkajat-kapteeni Arajuuri avautui 95 prosentin suorituksesta

Huuhkajille toinen peräkkäinen tappio – Unkari rokotti vaihtunutta joukkuetta karusti

Paljon uusittu Huuhkajat sähläsi – näin Unkari vei voiton Budapestin illassa

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat