Suora

  • Urheilukierros
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JPN - ENG
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SCO - ARG
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Suomen jalkapallomaajoukkueen ykkösvahti hehkuttaa tyttöjen MM-kisajoukkuetta: "Suomessa ei tajuta, kuinka iso juttu se on"

Vastikään vuoden jatkosopimuksen Norjan liigaseura Vålerangan kanssa tehnyt Tinja-Riikka Korpela on seurannut aktiivisesti Suomen pelejä alle 17-vuotiaiden tyttöjen MM-kisoissa.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Tinja-Riikka Korpela torjuu.
Tomi Hänninen.

Tinja-Riikka Korpela pelasi viime kaudella vain 10 ottelua käsivamman takia. Korpelan käsi murtui elokuun alussa ja loppukausi meni pilalle. Vålerangan kausi päättyi Norjan liigan kuudenteen sijaan.

– Tärkeintä on saada ehjä kausi ja ottaa ykkösvahdin paikka takaisin. Viime kausi ei mennyt joukkueelta putkeen. Suurin osa pelaajista on kuitenkin jatkamassa ja ensi kaudella tavoitteena on lähteä tavoittelemaan Norjan kärkeä, Korpela sanoi.

Marraskuun alussa Korpela palasi tolppien väliin, kun hän oli maajoukkueen mukana marraskuun testileirillä.

– Se oli mukavaa vaikka se olikin vain perinteinen testileiri, joka ei ole yleensä niin suosittu meidän pelaajien keskuudessa. Olin siellä ihan intoa puhkuen ja oli mahtavaa päästä taas takaisin maajoukkueen pariin pikku tauon jälkeen, Korpela toteaa.

32-vuotias Korpela katsoo uraansa eteenpäin vuosi kerrallaan.

– Eikös me maalivahdit olla parhaimmillaan näihin aikoihin eli vähän päälle kolmikymppisinä. Uskon ja toivon että pelivuosia on vielä paljon jäljellä. Teen kaikkeni joka päivä, että kroppa pysyisi kunnossa. Fysiikkaa ei pysty enää kovin paljon parantamaan. Tavoitteena on, että maalivahdille tärkeät ominaisuudet eli räjähtävä voima ja nopeus ja ponnistusvoima säilyisivät sillä tasolla, mitä ne on tässä ollut.

Myös maalivahdin rooli on muuttunut rajusti siitä, kun Korpela aloitti uransa.

– Ollaan paljon mukana pelissä jalalla, avaamassa peliä. Sijoittuminenkin on vähän erilaista, mitä minun alkuaikoina parikymmentä vuotta sitten maalivahdilla oli. Nämä ovat sellaisia osa-alueita, missä haluan kehittyä ja koitan sitä kautta pitää nuo nuoremmat haastajat takana.

Nuorempia haastajia on tulossa kovaa vauhtia, esimerkiksi parhaillaan MM-kisoissa pelaavasta alle 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueesta.

– Se on niin älyttömän hieno juttu, että ne on ylipäänsä päässyt tuonne MM-kisoihin mukaan. Sitä ei varmaan Suomessa tajutakaan, kuinka iso juttu se on. Ja ne pääsi pronssille EM-kisoissa, tuo on aivan huikea ikäluokka. Tulevaisuus näyttää valoisalta, siellä on junnuissa muitakin hyviä ikäluokkia tulossa. Kilpailu maailmalla on älyttömän kovaa ja monissa maissa mennään kovaa. On tärkeää, että Suomi pysyy siinä mukana.

Lue myös:

Kaleva: Naisten jalkapallomaajoukkueen ykkösvahti Korpelalle jatkosopimus Norjan liigaan

Tähtivahti Korpelan kuntoutuminen etenee – haluaa jatkaa uraansa Norjassa: "Sopimuspaperi oli heti nenän edessä, kun käsi meni poikki"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat