Suora

  • Jääkiekon U18 MM: BLR - FIN
  • Jääkiekon U18 MM, Valko-Venäjä - Suomi

Juho Lammikko varasti show'n – "Hän näytti Wayne Gretzkyltä"

Floridan Juho Lammikkoa verrattiin legendaariseen Wayne Gretzkyyn.

NHL
Juho Lammikko kuvassa
Floridan suomalaistulokas Juho Lammikko pelasi loistavan ottelun.AOP

Floridan Juho Lammikolla oli hurja neljän syöttöpisteen ilta Panthersin hakiessa 7–5-vierasvoiton Ottawasta jääkiekon NHL:ssä. Floridan kapteeni Aleksander Barkov puolestaan teki maalin ja syötti toisen.

Tulokaskauttaan NHL:ssä pelaavalla, lokakuussa farmista nostetulla Lammikolla oli ennen tätä koossa vain yksi syöttöpiste 16 ottelusta. Nyt 22-vuotias suomalainen viisinkertaisti pistesaldonsa yhdellä kertaa. Lammikko teki Floridan seuraennätyksen tulokkaiden yhden ottelun maalisyötöissä, ja kaikki hänen maalisyöttönsä olivat ykkössyöttöjä.

– Hän ei näyttänyt tulokkaalta, eihän? Hän näytti Wayne Gretzkyltä maalin takana. Hän pelasi mahtavan ottelun. Nuo syötöt tulivat suoraan lapaan, eikä meidän tarvinnut kuin laittaa ne sisään, kun hän oli tehnyt suurimman osan työstä, Panthersin Micheal Haley kehui Lammikkoa NHL:n verkkosivuilla.

Florida aloitti ottelun vahvasti ja johti avauserän jälkeen 4–1. Barkov teki 2–1-osuman ylivoimalla paluukiekosta maalin kulmalta. Ottawa tuli kahdesti maalin päähän, mutta lopulta Mike Hoffman lopetti kotijoukkueen pyristelyn iskemällä kolmannen erän lopulla 7–5-maalin Lammikon syötöstä. Hoffman venytti pisteputkensa jo 16 ottelun mittaiseksi.

Voitto nosti Floridan itälohkossa 14:nneksi. Barkovilla on tällä kaudella koossa pisteet 6+11.

Lue lisää:

Näin Patrik Laine pamautti komean hattutempun

Floridan suomalaisella keltanokkahyökkääjällä neljän tehopisteen ilta, Barkov kirjasi tehot 1+1

NHL-vahtien pörssiä johtava Pekka Rinne nousi Miikka Kiprusoffin rinnalle

Surkea alkukausi toi NHL-valmentajalle potkut

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat