Suora

  • PUBG Global Summit: Lontoo, finaalit
  • Tanssin Grand Slam, vakiotanssit
  • SM-liigan 1. finaali Kärpät - HPK
  • Urheiluruutu
  • Kaatuilua ja kesäteatteria
  • Kaatuilua ja kesäteatteria
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ruotsin 19-vuotias superlupaus päihitti maajoukkuetähdet viikonloppuna, mutta on liian nuori Rukalle – päätös kummastuttaa: ”Hölynpölyä”

Frida Karlssonia ei valittu Ruotsin maajoukkueeseen Rukan maailmancup-kisoihin. Se on hämmästyttänyt Ruotsissa ja Norjassa.

hiihtolajit
Frida Karlsson
Ulf Palm/TT / Lehtikuva

Ruotsin 19-vuotias maastohiihtolupaus Frida Karlsson puuttuu Rukan maailmancup-joukkueesta tulevana viikonloppuna. Päätös on herättänyt ihmetystä, sillä viikonloppuna Karlsson oli toinen Bruksvallarnan 10 kilometrin perinteisen kisassa. Edelle ehti vain Charlotte Kalla. Jo meritoituneet maajoukkuehiihtäjät, kuten Stina Nilsson, Ebba Andersson ja Ida Ingermarsdotter, jäivät taakse.

Ruotsin naisten hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Magnus Ingesson perusteli ratkaisua Karlssonin nuorella iällä.

– Haluamme, että he kisaavat omassa ikäluokassaan. Pidemmmälle ajateltuna Fridasta ei tule huonompaa hiihtäjää, vaikka kisaisikin junioreissa tämän vuoden, Ingesson sanoi Expressenin mukaan. (siirryt toiseen palveluun)

Ruotsin tähdistä Calle Halfvarsson hämmästeli päätöstä.

– Jos Frida on niin hyvä ja haluaa lähteä maailmancupiin, niin hänen pitäisi saada kisata, Halfvarsson sanoi.

Kalla ei ollut niin suorasanainen, mutta muisteli omaa uraansa. Hän sai kisata viimeisenä juniorivuotenaan kaikki maailmancupit ja voitti kaksi nuorten maailmanmestaruutta. Tämä oli Kallan mukaan merkittävässä roolissa siinä, että hän voitti seuraavalla kaudella 20-vuotiaana Tour de Skin.

– Maailmancuppien kiertäminen piti minun jalat maassa. Sain tuntea sen eron, mikä on junioreiden MM-kullan ja maailmancupissa kisaamisen välillä, Kalla totesi (siirryt toiseen palveluun).

– Jopa A-maajoukkueessa harjoitteleminen sinä vuonna oli kehittävää. Muiden tyttöjen harjoittelupohjat olivat paremmat kuin minulla.

Myös Norjassa päätökseen on otettu vahvasti kantaa. Norjan TV2:n hiihtoasiantuntija Petter Soleng Skinstadin mukaan Ruotsin maajoukkuejohto on käsittämättömän varovainen.

– Mielestäni se on hölynpölyä, että Karlsson ei voi kokeilla maailmancupissa, kun hän on selvästi Ruotsin vahvimpia hiihtäjiä, Skinstad kritisoi. (siirryt toiseen palveluun)

– Maailmancupin pääseminen olisi ollut hyvää oppia hiihtäjälle, jolta Ruotsi voi odottaa tulevaisuudessa paljon.

Lue lisää:

Rukan maailmancupin ohjelmaan ei aiota tehdä muutoksia – lumitykit saatiin vihdoin käyttöön

Näin Rukan kisat nähdään ja kuullaan Ylen kanavilla – katso lähetystiedot

Rukan maailmancupin suomalaisurheilijat julki – laaja joukkue laduille

Korjattu kello 13.54. Frida Karlsson on 19-vuotias, ei 18-vuotias.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat