Suora

  • Kouluviestikarnevaali
  • Kohti Fifan naisten MM 2019 -kisoja

Cocksilla kiusaajan rooli Mestarien liigassa – Nico Rönnberg taistelee maalikuninkuudesta

Riihimäen Cocks kohtaa viimeisessä vierasottelussaan D-lohkon kolmosen Dinamo Bucurestin, joka taistelee vielä jatkopaikasta.

käsipallo
Nico Rönnberg
EPA-EFE/MAURI RATILAINEN

Cocksin avauskauden seikkailut käsipallon Mestarien liigassa ovat loppusuoralla. Kun kaksi kierrosta on pelaamatta, Cocks on D-lohkossa viidentenä, ja se jää todennäköisesti myös joukkueen lopulliseksi sijoitukseksi.

Cocks kohtaa tänään vieraskentällä Dinamo Bucurestin, joka kamppailee vielä jatkopaikasta. Dinamo on D-lohkossa kolmantena, vain kaksi pistettä lohkoykköstä Wisla Plockia jäljessä.

Yle Urheilun asiantuntija Tomi Salminen ennakoi Cocksille vaikeaa vieraspeliä, sillä Dinamo tarvitsee kipeästi lisäpisteitä.

Cocksin osakkeita nostaa se, ettei romanialaisten ykköspelaaja Amine Bannour ole keskiviikkona kokoonpanossa. Bannour valittiin seitsemännen kierroksen parhaaksi pelaajaksi Mestarien liigassa.

– Bannouria on ylistetty enemmän kuin Nico Rönnbergiä. Hän on joukkueelle todella arvokas pelaaja, kun pystyy vasurina pelaamaan noin hyvin. Bannour ei ole pelkästään heittonsa varassa, Salminen sanoi.

Rönnberg kamppailee maalikuninkuudesta

Mestarien liigassa 46 maalia heittänyt Bannour on maalipörssissä neljäntenä. Hän ei kuitenkaan kamppaile maalikuninkuudesta, sillä Tunisian maajoukkuetykin edellä on kova kolmikko Nico Rönnberg, Kielcen Alex Dujchebajev ja Bjerringbro-Silkeborgin Johan Hansen.

Rönnberg ja Dujchebajev ovat heittäneet 55 maalia, Hansenilla on 54 osumaa.

– Nicon suoritukset ovat olleet huikeita, koska hän jäi yhdessä vieraspelissä nollille, Salminen hämmästeli.

Rönnbergin sopimus kattaa vielä ensi kauden Cocksissa, mutta siirto voi olla edessä jo keväällä. Rönnberg on itse kertonut pohtivansa muuttamista Karjaalta Ranskaan.

– Nico on aika kuuma pelaaja Euroopassa. Jos Ranskan liigan seurat ovat olleet pohdinnassa, niin uskon, että hän lähtee Cocksista kauden jälkeen. Samalla Cocks saa korvauksen, joten kaikki hyötyisivät siirrosta, Salminen huomautti ja jatkoi, että Ranska sopisi Rönnbergille paremmin kuin Saksa.

– Taitavat pelaajat pärjäävät Ranskan pääsarjassa paremmin kuin fyysisessä Bundesliigassa.

Dinamo Bucuresti -ottelun jälkeen Cocks pelaa lohkovaiheen päätöspelinsä viikon kuluttua Vantaalla. Silloin vastassa on lohkoykkönen Wisla Plock.

Käsipallon Mestarien liigan D-lohkon ottelu Dinamo Bucuresti-Cocks Yle Areenassa kello 19.25 alkaen.

Lue myös:

Cocksille ja Dickenille tappiot eurokentillä

Riihimäen Cocks nousi historialliseen voittoon käsipallon Mestarien liigan lohkovaiheessa – "Meinasi tulla itku"

klo 15:27: Muokattu Amine Bannouria koskevaa kohtaa, koska tähtipelaaja ei olekaan Dinamon kokoonpanossa.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat